Foto: GuliverImage

Nakon udarca za Hrvatsku izazvao ogroman skandal, pa otkrio kako je do svega došlo: ‘Bio sam šokiran’

Autor: K.I.

Jedan od onih igrača koji je definitivno obilježio dosadašnji dio Eura u Njemačkoj, ali ne po igri već po pogrdnom skandiranju, definitivno je bivši napadač Osijeka Mirlind Daku.

Ovaj 26-godišnjak je nakon utakmice između Hrvatske i Albanije u Hamburgu koja je završila podjelom bodova 2:2 uzeo megafon u ruke i poveo pjesmu “Pi**a im materina, Srbima i Makedoncima”.

Zbog takvog je poteza suspendiran na dvije utakmice, a sada je za ruski Sport Express ponudio objašnjenje cijele situacije i svoju verziju priče onoga što se dogodilo.

Foto: Vlado Kos/CROPIX

Ponudio objašnjenje

“Poslije utakmice protiv Italije naš grač Elsed Hisaj je bio na udaru navijača, puno su ga kritizirali. Nakon utakmice protiv Hrvatske otišao sam s njim na tribinu kako bih ga podržao i kako bi ga navijači podržali, a u ruke su mu dali megafon koji je kasnije završio u mojim rukama. Tada sam rekao te riječi”, započeo je Daku.

“Na utakmicama navijači često viču uvrede na račun suparničkih navijača i to vas prati i utječe na sve. Protiv Hrvatske smo uspjeli izjednačiti u zadnjim minutama, ja sam debitirao na velikom natjecanju i ponijele su me emocije. Naravno da to nije opravdanje. Bio sam šokiran što sam si pod emocijama to dozvolio”, dodao je bivši napadač Osijeka, a aktualni član Rubina iz Kazanja.

Na kraju je Daku spomenuo kako je vrijeđao Makedoniju, ali ne i Srbiju. “Zaista nisam vikao ništa o Srbiji, ali ono što je važnije je da nisam ni trebao izgovoriti takve riječi protiv bilo kojeg naroda. To je neprihvatljivo, užasno i zato nisam sretan”, zaključio je Daku.

Luka Modrić od danas više nije član Reala, sada slijedi najiščekivaniji potez







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.