Foto: GuliverImage/AP Photo/Manu Fernandez

Modrića neki dan hvalio da je jedan od najvećih, a sad mu je Hrvatska iza Srbije

Autor: I.K.

Prije nego počne Europsko prvenstvo u Njemačkoj, s otvaranjem u kojem će u petak u akciji biti Nijemci i Škoti u Muenchenu, traju prognoze tko bi mogao otići do kraja, a tko napada iz drugog plana. Svoj poredak imao je i najpraćeniji nogometni novinar na svijetu, Talijan Fabrizio Romano, koji je u svojem poretku vodećih favorita Eura smjestio Hrvatsku na 10. mjesto.

Korak ispred Vatrenih je za Romana reprezentacija Srbije, koja se jučer u zagrijavanju za Euro istaknula uvjerljivom pobjedom u Stockholmu, s 3:0 protiv domaćih Šveđana. Vatreni su prije puta u Njemačku bili odlični u Portugalu, s pobjedom s 2:1 protiv domaćina, a Talijan s više od 20,8 milijuna pratitelja na X-u ih ipak vidi iza Srbije.

U poretku Fabrizija Romana na vrhu je Engleska, a slijede Francuska, Njemačka, Španjolska, Portugal, Italija, Nizozemska i Danska, prije nego Talijanovih ‘Top 10’ zaokruže Srbija i Hrvatska.




Modriću se naklonio

Romano je u svojih prvih 10 stavio po dva protivnika Hrvatske i Srbije visoko u poretku. U slučaju Vatrenih, u skupini u prvom krugu su Španjolci i Talijani, zajedno s Albancima, a Srbi će u prvom dijelu Eura biti u grupi s Englezima i Dancima. Tu skupinu upotpunjuju Slovenci.

Poznati Talijan je svoju procjenu favorita imao u tjednu u kojem se naklonio Luki Modriću, kapetanu Vatrenih, nakon što je Modrić na Instagramu objavio fotografiju sa Joseom Mourinhom po dolasku u Portugal. Romano je Modrića i Mourinha počastio ’emojijima’ jaraca, aludirajući na engleski izraz ‘g.o.a.t.’, najveći svih vremena.

Kapetana Vatrenih očito cijeni, a Hrvatsku ipak nije stavio nešto više u svojem poretku glavnih favorita. Na 10. su mjestu, a sudeći po tome, Romano  očito vidi Vatrene u napadu na trofej iz drugog plana.




Pogledajte akciju za Vatrene, golema zastava osvanula u Splitu: ‘Ovo je najmanje što smo mogli’

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.