Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Dalić je htio uvesti dvojicu, ali Modrić je presjekao: ‘Šefe, ništa ne diraj’

Autor: I.K.

Hrvatska je prošla utakmicu punu uspona i padova protiv Albanije, na koncu je osvojila samo bod u drugom kolu u skupini na Euru, a dok je utakmica trajala, jedan potez iz Njemačke pokazao je koliko je snažan glas Luke Modrića dok se za vrijeme susreta treba odvagnuti kako krenuti dalje.

U razdoblju utakmice u kojem je Hrvatska bila u potrazi za izjednačenjem protiv Albanije, Dalić je na zagrijavanju imao Martina Baturinu i Marka Pjacu, a nakon što su Vatreni poravnali na 1:1 golom Andreja Kramarića u 74. minuti, Baturina i Pjaca su zajedno trebali ući u igru.

Međutim, tada se Modrić javio sa svojom reakcijom. Podignuo je ruku, usmjerio pogled prema Daliću i za izbornika uzvikom imao svoju poruku. “Šefe, ne mijenjaj”, bile su riječi kapetana Vatrenih, a pišu 24sata. Nakon toga, Baturina i Pjaca su bili vraćeni na zagrijavanje.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Vatreni ubrzo okrenuli

Bilo je to u razdoblju utakmice u kojem je Hrvatska prvo poravnala, a nakon Modrićeve poruke nakon koje su Baturina i Pjaca bili vraćeni na zagrijavanje, slijedio je nastavak naleta i preokret Vatrenih na 2:1. Hrvatsko slavlje dogodilo se u 76. minuti kada je Klaus Gjasula poslao loptu u vlastitu mrežu, nakon što se lopta od njega odbila poslije udarca Luke Sučića ranije u toj akciji.

Modrić kao da je predosjetio ono što dolazi u naletu Hrvatske, a njegov potez spriječio je situaciju da igra stane zbog dvije izmjene koje su trebale biti obavljene. Što se tiče dvojice igrača koji su trebali ući 15-ak minuta do kraja, kasnije je priliku dobio Baturina kojeg je Dalić uveo u 84. minuti umjesto Andreja Kramarića, a mladi dinamovac se kasnije izborio i za šansu za gol nakon lijepog prodora po lijevoj strani.

Marko Pjaca nije ulazio u igru, pa za njega za sada još nema minuta na ovom Euru. Kao i protiv Albanije, svih 90 minuta pratio je sa strane i u prvom kolu u porazu s 3:0 u korist Španjolaca u Berlinu. U završnici utakmice protiv Albanaca, Dalić je uveo Bornu Sosu na lijevu stranu, dok je Pjaca ostao ‘u čekaonici’.

Evo zašto je Modrić poludio na pitanje novinara ‘provokatora’




Teške odluke čekaju Dalića

Dalić je morao donijeti nekoliko važnih odluka za vrijeme utakmice protiv Albanije. U drugom poluvremenu napravio je promjene s kojima se podignula hrvatska igra, Vatreni su napravili rezultatski preokret, a nakon što nisu izdržali do kraja s vodstvom, sada izbornika čekaju nove teške odluke prije utakmice protiv Italije.

To se ponajprije odnosi na status Marcela Brozovića iako dosta analiza i komentara govori da bi to trebala biti najmanje teška od svih zahtjevnih odluka, s obzirom na to kakav je Brozović bio protiv Albanaca, a nije bio pravi ni u prvom kolu protiv Španjolaca.




No, za Dalića će biti puno posla i mimo toga, s odlukom što napraviti s Ivanom Perišićem, s razmatranjem može li Luka Modrić izvući još jednu tešku utakmicu i koliko mu minuta treba dati, s odabirom pravog čovjeka za napad i donošenjem odluke tko su pravi ljudi za krilne pozicije protiv Italije… Puno toga je ‘na vagi’, a vremena baš i nema puno do susreta s Talijanima u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.