Facebook

Modrić i Kovačić ulažu u projekt vrijedan milijardu eura na Jadranu? Pogledajte čudo kod Dubrovnika

Autor: P.V.

Hrvatska nije dugo trajala ovoga puta na velikom natjecanju, a to je značilo da Luka Modrić i ekipa mogu ranije na godišnji odmor, pa tako Vatreni uživaju uglavnom na Jadranu obilazeći, putujući našom obalom.

Tako su nedavno Modrić i njegov prijatelj Mateo Kovačić “uhvaćeni” u društvu poduzetnika Vicenca Blagaića, a koji je nedavno najavio start velike investicije na lokalitetu Tri sestrice u blizini Dubrovnika. Sastanak s Vatrenima dakako samo je potaknuo nagađanja o njihovom ulasku u projekt koji vrijedi 920 milijuna eura, prema informacijama koje su objavljene.

Naime, taj je poduzetnik pokrenuo taj projekt prije 17 godina otkupivši zemljište, a sad je najavio početak investiranja. Inače, cijeli je projekt javan i može se pronaći na stranici Ministarstva gospodarstva.

investcroatia.gov.hr

Velika investicija

Kakav je plan? Planirana površina golf-terena je 205 hektara, od čega je 27,3 predviđeno za izgradnju. Građevinski zahtjevi unutar zone omogućuju izgradnju građevina do pet katova, s maksimalnom visinom od 20 metara, s obzirom na to da 40 % građevinske parcele treba urediti kao parkove i prirodne zelene površine. Infrastruktura projekta usklađena je s postojećim prostornim planovima.

Inače, projekt je u 100 posto privatnom vlasništvu, a smješten je u središtu Dubrovačko-neretvanske županije, na istočnoj obali Jadrana u koridoru koji povezuje srednju i istočnu Europu.

Ne treba niti naglašavati, položaj je atraktivan zbog blizine grada Dubrovnika, najpoznatijeg hrvatskog grada i turističkog središta svjetske klase. Projekt “Dubrovnik 3 sestrice – Hrvatski san” prostire se na ukupnoj površini od oko 260 ha, od čega je 40 ha planirano za luksuzni turistički resort s hotelima, turističkim centrom i dodatnim objektima.

investcroatia.gov.hr

Što se sadržaja tiče, trebao bi imati sedam hotela sa 400 smještajnih jedinica, 500 apartmana, sportske sadržaje, marinu za megajahte do 400 vezova, golf-teren s 27 rupa, 220 vila, trgovine, restorane, barove, muzeje, galerije i slično.




Inače, u tijeku je izrada procjene utjecaja na okoliš te izrada Urbanističkog plana uređenja za zonu s golf-terenom, odnosno izrada studije izvedivosti, a infrastrukturni radovi na gradilištu su započeti. Sukladno uvjetima propisanim u Zakonu o poticanju ulaganja, ovaj se projekt može prijaviti za poticaje investicija.




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.