Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Dalić je s ovim Vatrenim povukao pravi potez, ali sad je vrijeme da pogura Hrvatsku

Autor: GIŠ

Da je netko na početku sezone našem mladom Vatrenom rekao kako će slaviti naslov Bundeslige, ali ne s tadašnjim klubom Bayernom iz Münchena, već povijesni prvi s Bayerom iz Leverkusena, Josip Stanišić teško kako bi povjerovao u takav rasplet situacije.

No eto samo nešto više od pola godine kasnije, Josip je u središtu slavlja momčadi iz Leverkusena, koja je po prvi put osvojila naslov i to baš na 120 godinu postojanja kluba iz grada Aspirina.

A baš Aspirin treba čelnicima Bayerna, koji su mladog Stanišić pustili na posudbu u Bayer početkom tekuće sezone, iako je mladi Hrvat odlično igrao na pripremnim utakmicama bavarskog giganta.




Jedinstven doseg

Naravno sve to nije moglo proći i s postavljanjem jednog rekorda od strane Josipa, koji je osvajanjem naslova s Bayerom, napravio nešto što je Bundesliga čekala 55. godina.

Kako se zna Stanišić je u Bayeru na posudbi iz minhenskog Bayerna, s kojim je prošle godine osvojio Bundesligu, a sada je to ponovio s Leverkusenom i tako postao drugi igrač kojem je to uspjeli u povijesti elitnog razreda njemačkog nogometa.




Prije Josipa jedini dosad je to uspio August Starek, i to prije 55 godina, kada je prvo 1968. godine osvojio prvenstvo s Nürnbergom, a godinu poslije to je napravio s Bayernom.


Zov Hrvatske

Roditelji Josipa Stanišića porijeklom su iz okolice Slavonskog Broda, a svoje prve nogometne korake napravio je u Njemačkoj, gdje je igrao u podmlatku Munchen 1860, da bi 2017. godine došao u Bayern.

Stanišić je brzo napredovao kroz redove njemačkog giganta i postao je nova mlada nadolazeća zvijezda, koja se unatoč igranju za U-19 Elfa odučio prihvatiti prvo poziv Igora Bišćana pa zatim i Zlatka Dalića.

To se pokazao kao puni pogodak za mladog Hrvata, koji je s Vatrenima osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru i srebro na Final four Lige nacija.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Budućnost Vatrenih

Stanišić je izrastao u jednog polivalentnog obrambenog igrača, koji se po potrebi može transformirati u u defanzivnog veznog, a Dalić i Alonso najviše prilika daju mu na desnoj strani obrane.

Josip je siguran među putnicima za Njemačku, a sigurno će mu naslov prvaka s Bayerom dosta prije kraja prvoligaške utrke dati vremena za pronalaženje optimalne forme.

Jedino što bi moglo iz ravnoteže izbaciti Josipa je povratak u Bayern, koji je jasno dao o znanja kako ga ne namjerava prodavati, a mnogi su se pitali i što im je bilo kada su ga posudili Bayeru na sezonu, no vjerujemo kako će adaptacija na staru sredinu kratko trajati.

Poznati Hrvat dobio je težak zadatak: Neki su se uplašili Srbije i odustali, a on je prkosio Beogradu

Josip Stanišić je tako sa svoje 24. godine već dvostruki osvajač Bundeslige, brončani sa SP-a, srebrni iz Lige nacija i pred njim je jedna velika karijera, koju će graditi i kroz Vatrene, a mi smo sigurni kako će i na Euru pokazati zašto je jedan od najtraženijih igrača Bundeslige.

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.