AP Photo/Manu Fernandez/Gulliver Image

Mateo Kovačić na korak od ispisivanja povijesti, može nadmašiti slavnog Cristiana Ronalda

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Nogometaši Manchester City, aktualni pobjednici Lige prvaka, na korak su od osvajanja naslova svjetskog klupskog prvaka nakon što su u utorak u polufinalu u Jedahu pobijedili japansku Urawu 3:0. Jedan od golova za ‘Građane’ postigao je naš Mateo Kovačić.

Epitet tragičara utakmice zaslužio je stoper pobjednika Azijske lige prvaka, Norvežanin Marius Hoibraaten koji je bio aktivni sudionik u prvom i trećem pogotku engleskog sastava, a prvi mu je pripisan kao autogol. Kovačić je u 52. minuti zabio za 2:0 vodstvo Manchester Cityja i tako postigao prvijenac u dresu ‘Građana’ od transfera iz Chelseaja. Pobjegao je svom čuvaru, a potom nakon dodavanja Kylea Walkera preciznim udarcem pogodio suparničku mrežu. Taj gol možete pogledati OVDJE.

Konačnih 3:0 postavio je Bernardo Silva u 64. minuti. Norvežanin je pokušao blokirati udarac Portugalca s ruba kaznenog prostora, ali se lopta od njegovog tijela odbila u donji lijevi kut. Pogodak je na kraju pripisan Silvi, iako je Hoibraaten bio taj koji je posljednji igrao loptom.




Kovačić može uspjeti što dosad nije nitko

Manchester City će tako u finalu igrati protiv brazilskog Fluminensea za naslov svjetskog klupskog prvaka. Utakmica je na rasporedu u petak u Saudijskoj Arabiji, a u slučaju da City pobijedi Mateo Kovačić će ispisati povijesne stranice.

Naime, ima priliku napraviti nešto što dosad nije uspjelo nijednom drugom nogometašu u povijesti, osvojiti naslov klupskog prvaka svijeta s trećim različitim klubom. Ranije mu je to uspjelo u dresu Real Madrida i Chelseaja.

Trenutno Kovačić taj rekord dijeli s nekolicinom igrača kao što su Cristiano Ronaldo (naslov s Manchester Unitedom i Realom), Toni Kroos (naslov s Bayernom i Realom), Antonio Rüdiger (naslov s Chelseajem i Realom) i David Alaba (naslov s Bayernom i Realom).




Izabrao je Hrvatsku, ali onda preokret: Postavili su bombu u bratovoj ljekarni i odbio je Hrvate

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.