Instagram

Mario je Hrvat koliko i Srbin: ‘Njegovom ocu Hrvatska je to ratnih godina jedva oprostila’

Autor: P.V.

Ljeto je tradicionalno žestoko razdoblje, a kad se govori o sudbinama nogometaša košarkaša, mijenjaju se sredine, traje prijalzni rok, nerijetko neka vijest odjekne i poput “bombe” kad su u pitanju promjene klubova…

A kod naših susjeda dosta su se raspisali o potencijalnom transferu Marija Nakića. Jedna je od želja Željka Obradovića. Naime, njegov transfer mogao bi izazvati dosta pažnje u regiji, kako to tumače u Srbiji.

Mario je rođen u Beogradu, otac mu je bivši košarkaš Ivo Nakić, a njegova majka je Zorica Desnica, bivša zaručnica Slobodana Bobe Živojinovića. Poznati tenisač bio je u vezi sa Zoricom prije braka s Lepom Brenom.

Instagram

Opet u središtu pažnje

Poznato je da je iz tog braka dobio sina Filipa, danas zvučno ime i u srpskoj glazbi, jer je to suprug regionalne “dive” Aleksandre Prijović. Dakako, ne zaboravimo da je i kao otac mu – tenisač.

Boba i Zorica su u kolovozu 1985. godine dobili sina Filipa i kad je čitava Jugoslavija očekivala vjenčanje, došlo je do raskida. Zorica se preselila u SAD, povukla iz javnog života, a poslije je upoznala Ivu Nakića s kojim je dobila sina Marija i kći Ivu.

Filip i Mario su tako polubraća po majci, a i u sjajnim odnosima, što se vidi po njihovim zajedničkim fotografijama. Što se njegovog oca tiče, srpski mediji ovako ističu:

Screenshot

Težak povratak

“Njegov otac je osvojio treću europsku titulu s Partizanom, nakon dvije u dresu Cibone. Hrvat je dio najslavnije generacije beogradskih Crno Bijelih koju je legendarni Željko Obradović predvodio nakon završetka igračke karijere”, piše Mondo i dodaju:




“Nakić je tijekom ratne 1992. godine osvojio najveći europski trofej s Partizanom, što u Hrvatskoj nije prihvaćeno s oduševljenjem. Vidjelo se to pri povratku u Cibonu gdje su mu navijači njegove momčadi zviždali pri svakom kontaktu s loptom”.

Tijekom svoje karijere Nakić je živio u Rijeci, Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, danas je često u Beogradu uz kojeg ga vežu lijepe uspomene, kako ističu tamo.

Evo dokle ide Vučićeva mržnja prema Hrvatskoj dok 50.000 Srba zarađuje kod ‘omraženih komšija’




A sin Mario je birao između Srbije i Hrvatske, na kraju nije mogao prelomiti: “Priznao mi je da nije još ništa odlučio, ali da je bliže odluci da igra za Srbiju: tamo mu je obitelj, prijatelji, a za Hrvatsku ga vežu samo ljetovanja”, otkrio je Veljko Mršić.

Tamošnji mediji često spominju da je “Hrvat koliko i Srbin”, jedan od onih primjera koji povezuje obje države. Sad se spominje u kontekstu angažmana u Partizanu, ako se dogodi, bit će opet u središtu pozornosti…

Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.