Screenshot: Youtube

Luksuz srpskog izbornika: Zaradio je milijune, dijelio vile na poklon, a ima zetove milijunaše

Autor: K.I.

Aktualni zbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković ‘Piksi’ nekadašnji je kapetan reprezentacije Jugoslavije i Crvene zvezde. Nekoć je bio omiljen u susjedstvu, a danas je među najomraženijim osobama.

Ovaj 59-godišnjak je na izborničku klupu Srbije sjeo 2021. godine realiziravši tako svoj treći trenerski angažman. Prethodno je vodio Nagoyu Grampus i Guangzhou R&F. Ali po dolasku na klupu Srbije nije ostvario željene rezultate.

Da, ‘Piksi’ je izborio plasman na dva velika natjecanja, SP u Kataru 2022. i Euro u Njemačkoj, ali tamo nije ostvario željene rezultate. Na SP-u u Kataru Srbija je završila nastup već u skupini u kojoj je bila smještena zajedno s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom. Isto se ponovilo i na Euru u Njemačkoj na kojoj su bili u skupini s Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Foto: GuliverImage/AP Photo/Antonio Calanni

Na udaru kritika

Dok su u Kataru ‘Orlovi’ osvojili jedan bod, na kontinentalnoj smotri su završili s dva osvojena boda koja im opet nisu bila dovoljna. Dakle, na velikim natjecanjima pod ‘Piksijem’ Srbija nije upisala nijednu pobjedu.

Zahvaljujući bogatim angažmanima u Japanu i Kini Stojković je zaradio velike novce, a lijepu zaradu ima i kao srpski izbornik budući ga Nogometni savez Srbije plaća oko 1.4 milijuna eura godišnje. Mnogi smatraju puno previše s obzirom na ostvarene rezultate.

A ‘Piksija’ su se prije nekoliko godina javno odrekli navijači i Crvene zvezde. Transparentom su mu poručili da nije dobrodošao na Marakanu. “Nikad nije bila tvoja, ti nikad nisi bio naš, decenijskog potopa poslije tebe sjeća se svaki zvezdaš. Sajonara”, napisale su Delije. Zamjeraju mu neuspješan period u kojem je bio predsjednik kluba između 2005. i 2007. godine.

 




View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Stojkovic (@markoo)




Zetovi milijunaši

A privatno je Stojković u braku s atraktivnom suprugom Snežanom s kojom ima troje djece, kćerke Anju, Andreu i sina Marka. Od njegove djece posebice se često u javnosti pojavljuje Anja koja je u braku s Francuzom Hugom Valenteom, nekadašnjim vozačem koji je inače milijunaš. Kao vjenčani poklon ‘Piksi’ im je darovao vilu vrijednu nekoliko milijuna eura.

“Nikad se nisam miješao u njezin odabir partnera. A Hugo mi se svidio jer je sportaš i iz dobre je obitelji. Dobro je odgojen, obrazovan i lud je za Anjom”, rekao je svojevremeno Piksi. Za razliku od Anje, starija kćerka ne voli medijsku eksponiranost, a udala se za turskog biznismena Metea Yelkenicija, također milijunaša. Sin Marko je diplomirao menadžment u Londonu, voli luksuzne automobile, a pažnju javnosti je privukao odabravši bijelog tigra za kućnog ljubimca.

Glavnu riječ u kući Dragana Stojkovića ima supruga Snežana, kako je jednom on sam opisao. “Zahvalan sam što je Snežana toliko jaka i moćna. Preko 30 godina smo zajedno i ništa nas nije pokolebalo. Skidam joj kapu za sve što je napravila kako bi održala našu porodicu”, rekao je jednom Stojković za Novu.

Luka Modrić od danas više nije član Reala, sada slijedi najiščekivaniji potez

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.