AP Photo/Alberto Saiz / Guliver Image

Luka Modrić od danas više nije član Reala, sada slijedi najiščekivaniji potez

Autor: K.I.

Kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Luki Modriću danas je i službeno istekao ugovor s Real Madridom i formalno je on slobodan potpisati za koji god klub želi. Modrić spada među nekolicinu igrača Reala kojem je s 30. lipnjem istekao ugovor s klubom kojeg brani od 2012. godine i dolaska iz Tottenhama i sada se nestrpljivo iščekuje njegov sljedeći potpis.

Pored Modrića istekli su ugovori i Toniju Kroosu, koji se koncem prošle sezone oprostio od Reala i nakon nastupa s Njemačkom na Europskom prvenstvu će završiti sjajnu igračku karijeru, te Lucasu Vazquezu i Kepi Arrizabalagi.

Tijekom siječanjskog prijelaznog roka Modrićevo se ime dovodilo u kontekst mogućeg odlaska iz Madrida. Spominjale su se razne opcije kao što su moguć odlazak u Inter Miami, Saudijsku Arabiju, a na proljeće je kampanju za povratak u Zagreb pokrenuo i Dinamo.

Cesar Cebolla/PRESSINPHOTO / Guliver Image

Najiščekivaniji potpis

Dugo se vremena nagađalo kako kapetan Vatrenih broji svoje posljednje dane u Madridu, a posebice uzme li se u obzir činjenica da nije imao redovito mjesto u startnoj postavi Reala.

Ipak, koncem sezone se iskristalizirala situacija vezana uz njegovu budućnost i u španjolskim medijima pisali su kako je samo pitanje trenutka kada će 38-godišnji Modrić staviti potpis na novi jednogodišnji ugovor s Realom. Mnogi su taj potpis okarakterizirali kao najiščekivaniji u Modrićevoj karijeri s obzirom na silne kartice novinskarskih tekstova koje su ispisane na tu temu.

Dakle, Modrić od danas više i nije službeno član Reala, ali gotovo sigurno će u sljedećim tjednima, možda čak i danima staviti potpis na novi ugovor s aktualnim prvakom Španjolske i Europe.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Razočaranje na Euru

Posljednjih je tjedana Modrić bio na reprezentativnom okupljanju, nastupio je za Hrvatsku na Europskom prvenstvu na kojem su Vatreni razočaravajuće nastup završili već u skupini. Modrić je u utakmici odluke Italiji zabio gol, ali je Zaccagni u osmoj minuti sudačke nadoknade pogodio za izjednačenje i zadao veliki šok Hrvatskoj i samom kapetanu koji je nakon utakmice rekao kako ‘nogomet ponekad zna biti jako okrutan’.




Prošlog se ljeta Modrić nalazio u sličnoj situaciji. I tada je bio na okupljanju s hrvatskom reprezentacijom i igrao je na završnom turniru Lige nacija, ali je tada produženje s Realom potpisao prije nego li mu je formalno istekao ugovor.

Dosad su Modrića nekoliko puta ‘seljakali’ iz Reala, ali kapetan Vatrenih uvijek bi potpisao produljenje. Tako će biti i ovoga puta, a Modrić će nakon odlaska Nacha Fernandeza i službeno postati kapetan ‘Kraljevskog kluba’ za novu sezonu, njegovu 13. po redu u dresu ‘Los Blancosa’ u kojoj će loviti 27. trofej s Realom. Zasad su on i Nacho rekorderi s 26 osvojenih titula.

Guliver Image

Ostaje i Vazquez?

Što se ostalih igrača Reala kojima istječe ugovor, spomenuli smo da je Kroos okončao svoju sjajnu karijeru, očekuje se da će Vazquez kao i Modrić potpisati produljenje, dok bi se Kepa nakon isteka jednogodišnje posudbe trebao vratiti u Chelsea.




Pogledajte kako se bivši dinamovac osramotio: Primio je golčinu koja obilazi planet

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.