Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Legenda šalje jasnu poruku izborniku: ‘Daliću, iznenadi Talijane, a to možeš samo na ovaj način’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hrvatska je odigrala 2:2 protiv Albanije i sad se zna što nas vodi u drugi krug. Pobjeda protiv Italije sigurno neće biti laka, imperativ je to za ovu momčad koja je pod udarom kritika.

“Uvijek postoji šansa. Da izgubiš, dobiješ, da nema pobjednika. Naravno da nismo bez šansi, pravi sportaši uvijek gledaju na sljedeću utakmicu kao šansu. Uostalom, zato se i igra”, veli nam Saša Peršon u ovim teškim danima nakon remisa protiv Albanije i prije dvoboja protiv Italije. Zna se ultimatum i imperativ – dobiti Talijane i čekati. Najvjerojatnije – prolaz.

“Naravno da smo svi očekivali više. Ali, ovo je turnirski način natjecanja, još uvijek imamo izgleda i u takvom raspoloženju i mi i igrači i izbornik trebaju čekati zadnju utakmicu. Nema tu više razmišljanja što je bilo nego što će biti. U našim izvedbama, pretežno lošim, bilo je i dobrih stvari. Evo, unatoč očajnoj partiji protiv Albanije sve smo okrenuli. Dobro, onda smo opet skliznuli, ali nešto se pita i suparnika. Nisam čovjek koji će kritizirati, ali udarati samo prema starijim igračima nije u redu. Većina postave nije na razini, ili u formi, kako hoćete”.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Kod Modrića je velika razlika

Trend je kritizirati naše starije igrače, “senatore”. Jesu li samo oni podbacili, zapravo vjeruje li im Dalić previše? “Dalić stvari zaključuje na osnovu treninga, mi ne vidimo kako je i tko je i koliko spreman. To je hendikep svih komentatora. Moje osobno mišljenje? Pa, ima i mladih koji nisu bili na razini, nisu samo stariji bili loši.”, rekao je i nastavlja:

“Konkretno, Modrić je cijelu sezonu imao drugačiju ulogu u Realu, ali ne samo ulogu nego i minutažu. To je velika razlika. Brozović otrči svoje kilometre, to nije upitno, Kovačić daje sve od sebe. Ipak, sve izgleda sporo, bezidejno i bezopasno. Samo, da bi vezni red pokazao i dokazao svoju kreaciju i kod svih drugih treba otkrivanja, trčanja, mijenjanja pozicije.”

U nastavku dodaje: “Tako da je to kompleksno pitanje. Mlađi igrači – da. Ali, ne na osnovu činjenice da su mlađi, već da su svojevrsno iznenađenje za suparnika. Kao i kada se mijenja mlađi sa starijim igračem, opet je riječ o istoj poanti”, dodao je.

Hrvati ih bacaju u očaj, ali sad je situacija totalno drugačija




Tradicija na našoj strani

Na kraju je Peršon istakao: “Kad se samo sjetim da bi pobjedom protiv Albanije praktički već bili u osmini finala, tako se ražalostim. Eto, ali jednom moraš biti pravi, možda protiv najboljih i sve se da ispraviti. Da, sve se da ispraviti, ako ne možeš jednom odigrati kakomtreba i u skladu s reputacijom onda niti mi imamo pravo na tugu, kao i momčad na alibi. Neću o dobroj tradiciji protiv Talijana. Mi tu zadnju utakmicu ne igramo samo protiv njih, nego i protiv samih sebe, protiv svojih slabosti”.

Neće biti lako, to je sigurno…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.