Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Legenda otvoreno upozorava Dalića: ‘Puno je tu enigmi, više nema maštanja o finalima’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Odmjeren i smiren, analitičan i iskren, naš prvi reprezentativac Saša Peršon i slab nastup Hrvatske na Euru prihvatio je „pod normalno„. Prošlo je 10 dana, ali moramo se vratiti još malo toj – “tragediji”?

“Uvijek se držim teorije da sport, nogomet, kolikogod je dramatičan služi za uljepšanje života. Pobjede i porazi su sastavni dio, nema u sportu tragedija. Ima slabijih izvedbi, ali tragedija nema. Tragedija je kad netko izgubi život, a suština sporta je baš život. Isto tako gledam na ovo što se dogodilo s našom reprezentacijom”, rekao je i dodaje:

“Pa, pogledajte. Nitko stalno ne osvaja medalje, baš nitko. I što bismo mi morali biti u ‘modu’ da stalno uzimamo medalje. Ma, to ne postoji. U skupinama su ispadali baš svi, i Nijemci i Englezi i ostali”, veli nam Saša Peršon.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Utopili se u sivilo

Još malo je pričao o događajima s Eura koji su nas razočarali, a onda se okrenuo budućnosti hrvatske reprezentacije: “Nismo mi skupinu odigrali ništa slabije od Engleza, primjerice. Mi smo sami sebe zakočili visokim očekivanjima. Stvorila se atmosfera da se skupina sigurno i lagano prolazi, počelo se pričati o medaljama, a opterećenje nikad nije dobro.”

“A ovi što su ugodno iznenadili nismo imali takve ultimatume i imperative. Mislim tu na Sloveniju, Gruziju, Slovačku… Nismo imali zapravo niti jednog raspoloženog pojedinca. Svi su se utopili u sivilo. I svi su paničarili u zadnjim sekundama. Prolaz je bio tako blizu, a svi vičemo da smo zasluženo ispali. Da smo se spasili u barem jednoj utakmici u tim zadnjim trenucima pisalo bi se i govorilo drugačije”.

Pa smo se dotakli što i kako dalje? “Srećom, nisu odmah na rasporedu kvalifikacije za svjetsku smotru u Americi za dvije godine, U ljeto počinje Liga nacija, suparnici su nam Portugal, Poljska i Škotska. I u ovo natjecanja treba ući bez obaveza, mislim na pošto-poto rezultat, s namjerom da se reprezentacija obnovi. Na način i da se pomladi, ali i da se pripremi nešto novo za kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.”

Policijski inspektor koji je poslao Modrića kući je očajan: Prijete mu, a jedan ‘njegov’ ga baš razumije




‘Što će biti s Modrićem’

“Naravno, najveće je pitanje što će biti s Lukom Modrićem. I da ostane u reprezentaciji valja raditi na tome da će on uskoro napustiti nacionalnu momčad. Taj dan mora doći i mi ga moramo biti svjesni. A na Euru nisu razočarali samo starii igrači, jer nitko nije bio ni dobar, ni raspoložen. Moramo rješavati inpitanje zadnjih veznih igrača, ne mislim da bi se trebalo odreći Brozovića, ali moramo imati nekoga tko će igrati umjesto njega”, kaže Peršon i potom poentira…

”Mi baš u srednjem redu imamo odličnih mladih igrača, možda i najpotentnije od onih koji dolaze, mladog Sučića i još mlađeg Baturinu. Ali, treba probati i nešto novo na krilima, o napadačima da ne pričam. Nismo bili zadovoljni ni sa stoperskim parom. Ima tu dosta enigmi, a Liga nacija je kao stvoreno natjecanje natjecanje za rad na reprezentaciji.”, kaže i dodaje:




“Ne maštajmo o finalima i analima, već se pripremajmo za kvalifikacije. Budućnost naše reprezentacije ovisi o odlascima, redovitim, na velika natjecanja. A da ćemo uvijek biti među najboljima to možemo zaboraviti. Čim se prije počnemo tako ponašati to će prije doći neki uspjeh”, zaključio je Saša.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.