Foto: Ante Cizmic / CROPIX/Ilustracija, navijači

Srpski mediji udaraju: ‘Hrvati ih pošteno pojeli, Luka je trebao na odmor uz paštetu’

Autor: GIŠ

Iako su hrvatski košarkaši krenuli put Grčke na zadnji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu, s ne previše nade kako bi i mogli izboriti najveću svjetsku sportsku smotru. No sinoćnjom pobjedom Hrvatske nad favoriziranom Slovenijom od 108:92, naši košarkaši napokon su nas podsjetili zašto volimo taj sport i napravili su veliki korak prema Olimpijadi.

Slovenija je imala ulogu velikog favorita, ponajviše zbog toga što je s reprezentacijom Luka Dončić, ali niti on nije mogao jučer u Pireju parirati hrvatskim košarkašima pod vodstvom Josipa Sesara. U srijedu Hrvatska igra drugo kolo skupine protiv Novog Zelanda, a samo pobjednik turnira, na kojem su u drugoj skupini domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat, ići će na Olimpijske igre i ući u skupinu A s Australijom, Kanadom te pobjednikom drugog kvalifikacijskog turnira u Španjolskoj.

Pobjedom protiv Slovenije Hrvatska je gotovo sigurno izbjegla Grčku u polufinalu, a sad protiv Novo Zelanda naši igrači trebaju potvrditi sjajnu predstavu protiv Slovenije. Naravno pobjeda Hrvatske u košarci nad Slovenijom odjeknula je svijetom, a srpski mediji ne mogu vjerovati kako su naši reprezentativci odigrali protiv veliki favorita te su pomalo s nevjericom popratili krajnji rezultat.

Foto:Kurisscreenshot

Demolirali Sloveniju

Tako Mondo donosi naslov: ‘”Hrvati ponizili Dončića, dali mu 108 poena! Sad vise Olimpijske igre, veliki debakl Slovenije”, pišu sa srpskog portala i nadodaju kako je poraz mogao biti i viši, ali da su se Hrvati i dosta toga promašili pred kraj utakmice.  Sportal jednako je tako oduševljen izvedbom izabranika Josipa Sesara pa u naslovu donosi:




‘Slovenija i Dončić doživjeli poraz za pamćenje: Hrvatska ih razbila’, pišu s sportskog dijela Blica, dok je Kurir još oštriji prema Dončiću i ekipi: ‘KATASTROFA SLOVENIJE U PIREJU! Hrvatska DEMOLIRALA Dončića i ekipu u kvalifikacijama za OI u Parizu’, donosi naslov iz Kurira, a i svi ostali regionalni pa i svjetski mediji prenose neočekivanu pobjedu Hrvata

Podsjetimo za Hrvatsku nabolji je bio kapetan Dario Šarić s 19 koševa, 10 skokova i 10 asistencija, odličan Ivica Zubac s 18 poena, osam skokova i pet asistencija, dok se Goran Filipović s 21 košem i pogođenih šest trica iz sedam pokušaja prometnuo u najboljeg strijelca Hrvatske. Danko Branković je uz šut 7/7 iz igre ubacio 15 poena, a Mario Hezonja dodao je 12 poena uz osam asistencija i šest skokova, dok je Sloveniju predvodio Luka Dončić s 26 koševa, 11 skokova i 10 asistencija.

“Hrvati ih pošteno pojeli, kakav cirkus, Luka je trebao na odmor uz paštetu”, “Uvijek mi je žao što Hrvatska nije imala trenere”, “Budi se gigant”…, samo su neki od zanimljivijih komentara na B92, a bilo ih je gotovo 100…




Bila je svjetska senzacija iz Jugoslavije, a onda je ‘puknula’ pod pritiskom

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.