Foto:Xscreenshot

Srbin pokušao izvesti nezapamćenu prevaru na turniru za Olimpijske igre

Autor: GIŠ

Sve je dozvoljeno u ljubavi i ratu, a očito i u sportu pa su gledatelji na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu skupine A, koje se igra u Latviji u Rigi, svjedočili jednom bizarnom pokušaju izbornika Gruzije, Srbina Aleksandra Džilića, koji će ući u anale košarkaške igre.

Naime, Gruzija je pobijedila Filipine s 96:94, ali je Gruzijcima to pirova pobjeda jer su ispali s turnira kao posljednjeplasirana reprezentacija. Situacija koja je pobudila pozornost dogodila se pred sam kraj utakmice, kada su pri vodstvu Gruzije 96:93, Filipinci imali dva slobodna bacanja.

U tom trenutku može se vidjeti izbornik Gruzije Džikić kako viče na svoje igrače, da u slučaju promašaja postignu autokoš i meč odvedu u produžetak. Razlog ovakvog poteza je koš razlika, a Gruziji je trebala pobjeda od najmanje 19 poena razlike kako bi prošla u polufinale.

Nije uspjelo




Prvo slobodno bacanje Filipinci su iskoristili, a zatim je došlo do promašaja, a reprezentativac Gruzije Goga Bitadze pokušao je iz odbojke ubatiti loptu u vlastiti koš, ali kako nije uspio na klupi Gruzije svi su se uhvatili za glavu.

U A grupi kvalifikacija koja se igra u Rigi Latvija, Filipini i Gruzija završili su natjecanje s idetični skorom 1-1, a prve dvije ekipe plasirale su se u polufinale, a kako je Latvija pobjedila Gruziju velikom razlikom +28, pa poslije šokantno poražena od Filipina -9, Gruzijcima je trebala koš razlika, do koje su pokušali doći na stvarno bizaran način.

Na Kraju Latvija prva u grupi, Filipini su drugi, a za plasman na Olimpijske igre odmjerit će snage sa prvoplasiranim i drugoplasiranim iz grupe B, a gotovo sigurno to će biti Brazil i Crna Gora. Kao i kod naše skupine, a samo će pobjednik turnira vidjeti Pariz.

Vučić sve ‘amenovao’: Srpski nogomet dobiva novog vladara iz sjene

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.