Screenshot: X

Srbija ostvarila sve svoje snove, sada su legitimni kandidati za zlato

Autor: GIŠ

Nakon što su nogometnu reprezentaciju, s opet povećanim očekivanjima nakon pobjede nad Švedskom, Srbi ispratili na Europsko prvenstvo, na red je došla košarkaška reprezentacija, koja je živjela u neizvjesnosti, hoće li ili ne Nikola Jokić nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

I nakon nekoliko tjedana pa i mjeseci iščekivanja za naše istočne susjede došle su odlične vijesti, Nikola Jokić odlučio je nastupiti za srpsku košarkašku reprezentaciju na Olimpijskim igrama, što je izazvalo oduševljenje kod komšija.

Kako Jokić nije ove sezone došao do NBA finala imao je očito više vremena odmoriti se nakon sezone, podsjetimo se kako je Nikola propustio Svjetsko prvenstvo prošle godine baš zbog zasićenja, no izgleda kako su Olimpijske igre ipak nešto posebno i za Jokića.




Kandidati za zlato

Košarkaški savez Srbije je tako na popis izbornika Svetislava Pešića među 16 igrača stavio i ime Nikole Jokića, čime je potvrdio kako će se, po mnogima najbolji košarkaš današnjice, naći na Olimpijskim igrama.  Jedina seniorska medalja koju Nikola Jokić ima sa reprezentacijom Srbije osvojena je upravo na Olimpijskim igrama 2016. u Riju i to srebro nakon poraza od SAD-a u finalu

“Više mi ne smeta što me novinari pitaju hoće li Jokić na Olimpijske igre, sada kažem: Zovite ga pa ga pitajte. Meni samo smeta što ne pitaju za druge. Samo sudjelovanje Nikole Jokića sigurno puno znači, u svakom smislu. I sa segmenta individualne kvalitete, ali i osobnosti. Jer ja kada kažem da je Jokić bolji čovjek nego što je igrač, oni svi padaju u nesvijest. Kažu: Udvaraš se Jokiću. Naravno da se udvaram, jer želim to istaknuti”, rekao je još jučer Pešić, kojem seu e na popisu našli sljedeći igrači:




Uz Nikolu Jokića na Pešićevom popisu još su Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Bivši Vatreni otvorio dušu: ‘Ma Daliću, oprezno s njima, tko s njima ne zna, gotov je’

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.