Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Sramotno postupanje organizatora prema hrvatskoj reprezentaciji: Ovo se ne smije događati

Autor: I.L.

Hrvatska nogometna reprezentacija ispala je brže od očekivanog sa Europskog prvenstva gdje su praktički imali domaćinsku atmosferu. Nažalost, to baš i neće čekati košarkašku reprezentaciju.

Dojam je da su oni, nažalost, davno izgubili pravu podršku hrvatskih navijača, a sada putuju u Grčku gdje ih čeka kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu. Organizatori su im uvelike otežali posao.

Tamo naše reprezentativce čeka težak posao, u skupini protiv Slovenije i Novog Zelanda, a onda u eventualnom polufinalu dolazi prijetnja u obliku domaćina Grčke i jake Dominikanske Republike. Nije problem samo u protivnicima nego u vremenu igranja.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski košarkaški savez – Croatian Basketball Federation (@hks_cbf_)




Sramotna odluka

Naime, prvu utakmicu igrat će protiv Slovenije u utorak 2. srpnja od 21 sat, a onda već idući dan od 17:30 protiv Novog Zelanda. U prijevodu, Hrvatska neće imati ni puni dan za odmor ni za pripremu protiv neugodnog Novog Zelanda.

Jasno je da je utakmica Hrvatske i Slovenije atraktivnija od okršaja Egipta i Dominikanske Republike te po tome svakako zaslužuje “prime time” termin. Ali, u drugim okolnostima, ne u ovima gdje bi ipak bilo pošteno da momčad dobije što dulji odmor.




Hrvatska je osvojila pripremni turnir u Opatiji gdje su pobijedili polufinalista Eurobasketa, Poljsku te neugodni Brazil kojeg vodi Aco Petrović. Hrvatska je u kvalifikacijama za Tokio prije tri godine u Splitu izgubila od Njemačke dok su u Riju 2016. napravili senzaciju kada su izborili nastup. Tada su u Torinu bili bolji od Italije i moćne Grčke.

Za četiri godine Piksi je od Srbije uzeo silno bogatstvo, susjedi ga usporedili s Dalićem

Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.