Foto: Tonci Vlasic/CROPIX

Hrvatska dobila jaku poruku poslije poraza, jednog igrača mora što duže izbjeći

Autor: Ivor Krapac

Hrvatski košarkaši su porazom od Novog Zelanda u drugom nastupu na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre zakomplicirala stvari u borbi za prvo mjesto u svojoj grupi. U drugoj hrvatskoj utakmici na turniru u Pireju, bilo je 90:86 za Novozelanđane koji su sada također u igri za prvu poziciju u skupini, za što sutra trebaju pobijediti Slovence. Ipak, za hrvatske reprezentativce stvari i dalje stoje jako dobro što se tiče šansi za prvo mjesto.

Prva pozicija bit će u rukama momčadi koju vodi Josip Sesar u slučaju da Novi Zeland izgubi od Slovenije, ali to ne smije biti s više od 28 razlike u korist Slovenaca. Tako sada stoje stvari, a Hrvatska je u večernjoj utakmici u Pireju dobila snažnu poruku da je bolje biti prvi, pa izbjeći domaće Grke prije mogućeg susreta u finalu.

Grci će gotovo sigurno završiti prvi u svojoj grupi. U svojem prvom nastupu u Pireju su sa 109:82 ‘uništili’ Dominikansku Republiku, a među grčkim adutima koje je bolje izbjeći što duže, najviše odskače njihov glavni igrač Giannis Antetokounmpo, koji je protiv Dominikanske Republike pokazao što zna.

Zabijao bez promašaja iz igre

Giannis je u visokoj pobjedi Grka predvodio svoju momčad s 32 poena, a to je napravio bez promašaja iz igre, s 10/10 za dvicu i 1/1 za tri poena. Bio je solidan i iz slobodnih bacanja koja mu znaju biti problem. Ovog puta zabio je 9/13, s učinkom od 69 posto.




Grci će sutra protiv Egipćana tražiti drugu pobjedu na turniru u Pireju i prolazak u polufinale s prvog mjesta u svojoj skupini. Hrvatska ima dobre šanse da će domaćine predvođene raspoloženim Giannisom Antetokounmpom izbjeći u polufinalu, a bude li susreta u finalu, bilo bi to za olimpijsku vizu za odlazak u Pariz, s obzirom na to da samo pobjeda na pirejskom turniru vodi na OI.

U borbi za prvo mjesto u svojoj grupi, Hrvatska je već mogla biti sigurna da je pobijedila Novozelanđane, no ovako, donekle je utjeha da je nastup u polufinalu već u rukama. Barem kao drugi, a možda i kao prvi u skupini, hrvatski košarkaši će ponovno biti u akciji u subotnjoj polufinalnoj utakmici.

Hrvatska izgubila od autsajdera, kakva drama nakon ‘razaranja’ Slovenaca




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.