Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Hrvat otvorio dušu, zbog slavnog Srbina želio je odustati od sporta: ‘Htio sam sve ostaviti, kunem se’

Autor: I.L.

Mario Kasun glasio je za jednog od najvećih talenta hrvatske košarke, ali unatoč odličnoj karijeri ostavio je dojam kao da je mogao više. No, mnogi bi odmah potpisali njegovu karijeru u kojoj je igrao za: Magic, Efes, Barcelonu, Zagreb itd.

Gostovao je u podcastu bivšeg srpskog košarkaša  Mileta Ilića gdje je priznao da mu je period u Barceloni najgori u životu zbog režimskog načina treninga koji je tada imao srpski trener Duško Ivanović.

On je dobar čovjek izvan terena. Brate, kad dođe na teren… Za vrijeme Barcelone ga je ‘prebacilo’. Došao sam iz NBA, nikad mršaviji, nikad u boljoj formi, cijelo ljeto reprezentacija, rekao mi je ‘Debeo si! Za trčanje morate ići na brdo. Svaki dan po sat vremena’. Sat vremena prije svakog treninga! Svaki trening tri sata, pa još tri sata… Brate, smršavio sam 12 kila u osam dana! Izgledao sam kao štap, je*ote” prisjetio se.

 




Naporni treninzi

Potom je dodao: “I onda je tražio neke igre, nešto… Živjeli smo s Navarrom, hoće li on pogoditi ili neće. Sve je učinjeno za njega! Imate Basilea koji je jedan od najboljih šutera, imate Jaku Lakovića koji je jedan od najboljih braniča u Europi, imate De la Fuentea i Marconata s poludistance. Imao si Vasqueza i mene, koji smo grabili, lupali, udarali… Imali smo, brate, ekipu za prošetati Euroligom. Nismo mogli dobiti moju babu.”

Htio se ostaviti košarke: “Dakle, ponedjeljak je bio dan ubojstva. U nedjelju se počneš tresti jer znaš da je sutra ponedjeljak. Četiri čunja unutra, trčimo 30 minuta u krug. I onda dok Marconato obiđe sve, koliko je spor, a mi trčimo milijun… On dođe i kaže ‘Ima samoubojstvo ispod 27 sekundi’. Marconato to ne može za 34 sekunde!

Trčimo dok se ne sruši. Te sam godine bio spreman za triatlon, ne za košarku. Mjerili smo se svakog jesenskog ponedjeljka. Nismo smjeli prenositi kilograme. To je strah! Htio sam ostaviti košarku. Dakle, kunem se svojim djetetom. Brojio sam te novčiće, koliko imam novca da vidim hoću li imati dovoljno da otvorim kafić, da budem konobar” zaključio je.




Nakon udarca za Hrvatsku izazvao ogroman skandal, pa otkrio kako je do svega došlo: ‘Bio sam šokiran’

Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.