Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Hezonja skoro srušio Dražena Petrovića, sve je izbliza pratio Aco

Autor: Ivor Krapac

Mario Hezonja je na sjajan način pokazao što zna u dresu hrvatske reprezentacije nedugo prije nego košarkaši krenu na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, kojem će idućeg tjedna domaćin biti grčki Pirej. U pripremnoj utakmici u Opatiji, Hezonja je predvodio Hrvatsku do 91:81 protiv Brazila, čiji je izbornik Aco Petrović.

Hezonja je Brazilcima zabio 39 poena, a tome je došao šest skokova. Nije bio daleko od rekordnog učinka u dresu reprezentacije 48 poena koliko je imao Dražen Petrović, pokojna hrvatska legenda. Sve je izbliza pratio Draženov brat Aco, čija momčad nije uspjela stati raspoloženom Hezonji na kraj.

Odličan je bio i Dario Šarić, kapetan reprezentacije, koji je imao 20 poena, devet skokova i šest skokova. Na drugoj strani, Brazilce je vodio Caboclo koji je imao 16 poena, a prvi u pratnji u momčadi Ace Petrovića bio je Neto s 13 poena. Ipak, Hrvatska je pokazala više i napunila se samopouzdanjem za turnir u Pireju.




Velika borba slijedi

U Pireju će se igrati sljedećeg tjedna, a Hrvatska će u utorak prvo ići na Sloveniju. Sljedeće srijede na rasporedu je utakmica protiv Novog Zelanda, a cilj je barem jedna pobjeda u prve dvije utakmice, u borbi za ulazak u polufinale turnira. Nakon toga slijedila bi borba za turnirsku pobjedu u Pireju, a samo osvajanje turnira vodi na OI u Parizu.

U drugoj skupini turnira u Pireju su domaći Grci kao glavni favoriti u toj grupi, a s njima su još i Dominikanska Republika te Egipat. Grčka će svoje mjesto u polufinalu tražiti predvođena Giannisom Antetokounmpom, a u skupini u kojoj je Hrvatska, Slovenci u svojem taboru imaju Luku Dončića, ali tek treba vidjeti koliko Dončić može dati zbog nekoliko ozljeda s puta do finala u NBA ligi u dresu Dallas Mavericksa.

Pobjednik turnira u Pireju će na košarkaškom turniru OI u Parizu igrati u skupini s Australijom, Kanadom i pobjednikom kvalifikacijskog turnira u Valenciji, a na tom turniru je glavni favorit domaća Španjolska.




Bivši dinamovac gazi sa Slovenijom na Euru, a svi u Zagrebu pamte ga po ludom autu

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.