Foto: Franko Colori/CROPIX

Evo što treba Hrvatskoj nakon ‘senzacije’ da izbori Olimpijske igre, jedna ‘mina’ je na putu

Autor: GIŠ

Već dugo vremena nismo s takvim entuzijazmom pisali o hrvatskoj košarci, ali nakon dugo godina izabranici izbornika Josipa Sesara dali su nam nadu kako će ovaj trofejni sport napokon početi doživljavati svoju renesansu.

Razlog tome je naravno visoka pobjeda Hrvatske nad Slovenijom od 108:92 na zadnjem izlučnom turniru za Olimpijske igre u Parizu, koji se održava u Grčkoj. Hrvatsku je do pobjede predvodio kapetan Dario Šarić, koji je ostvario i triple-double, dok su naši košarkaši Luku Dončića ostavili na, za njega skromnih, 26 poena.

Pobjedom protiv Slovenije Hrvatskoj se otvara velika prilika za ulazak u polufinale, no prvo u utorak od 16 sati i 30 minuta hrvatska reprezentacija treba pobijediti Novi Zeland i osvojiti našu skupinu.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Velika prilika

Hrvatska skupina A se križa sa skupinom B, u kojoj su uz domaćina Grčku i Dominikanska Republika te Egipat, a pobjednik naše skupine ide na drugoplasiranog iz skupine B. Na kraju dvije pobjedničke reprezentacije u finalu igraju za odlazak na Olimpijske igre u Parizu, jer tamo ima mjesta za samo jednu reprezentaciju.

Skupina B svoje utakmice kvalifikacija počinje u utorak, a veliki favorit je Grčka, koja ne bi trebala imati problema protiv Egipta i Dominikanske Republike, dok su pobjedom protiv Slovenije naši košarkaši vjerojatno su izbjegli domaćine i polufinalu.

U slučaju da hrvatska osvoji turnir na Olimpijskim igrama u Parizu našla bi se u skupini A, s Australijom, Kanadom te pobjednikom drugog kvalifikacijskog turnira koji se igra u Španjolskoj.




Bila je svjetska senzacija iz Jugoslavije, a onda je ‘puknula’ pod pritiskom




Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.