Foto: Tonci Vlasic / CROPIX

Evo koga Hrvatska mora pobijediti za plasman na Olimpijske igre u Parizu

Autor: GIŠ

Došao je napokon kraj neizvjesnosti protiv koga će hrvatska košarkaška reprezentacija igrati u polufinalu kvalifikacijskog turnira u grčkom Pireju za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Kao što znamo Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini unatoč porazu protiv Novog Zelanda, ali Slovenija nije uspjela pobijediti istog suparnika suparnika s 29 poena razlike, tako da je prvo mjesto ostalo Sesarovim pulenima.

U drugoj skupini, koja se križa s našom, u četvrtak Grčka je očekivano pobijedila Egipat 93:71 i tako osvojila prvo mjesto u skupini, dok će naš protivnik u polufinalu biti košarkaši Dominikanske Republike.

Foto: Tonci Vlasic / CROPIX

Sad tek počinje

Dakle jedno polufinale je ono između Grčke i Slovenije, dok Hrvatska igra protiv Dominikanske Republike u subotu, a iako termin utakmice još nije preciziran, naši košarkaši će na teren vjerojatno u 16 sati i 30 minuta.

U slučaju pobjede nad Dominikanskom Republikom u finalu u nedjelju čeka nas bolju iz ogleda Slovenije i Grčke, a pobjednik će se plasirati na Olimpijske igre u Parizu.

Olimpijske igre do sad su osigurali Francuska, SAD, Srbija, Njemačka, Kanada, Japan, Australija i Južni Sudan, a posljednja četiri putnika bit će poznata po kvalifikacijskim turnirima koji se održavaju i u Valenciji, Rigi i Portoriku.




Srbin pokušao izvesti nezapamćenu prevaru na turniru za Olimpijske igre




 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.