AP Photo/Eric Gay / Guliver Image

Dončić se baš namjerio na Hrvate, baš smo se nadali kako ga neće biti

Autor: GIŠ

Hrvatska košarkaška reprezentacija priprema se za izlučni turnir za Olimpijske igre u Parizu, kada će naša reprezentacija, prvo preko skupine, u kojoj su uz nas još Slovenija i Novi Zeland, a ukoliko uspijemo proći skupinu, idemo na boljeg iz druge skupine, u kojoj su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Samo jedna od ovih šest reprezentacije vidjet će Grad svjetla, a mi smo se nadali kako će možda iz reprezentacije Slovenije na turnir ići bez svojeg najboljeg igrača Luke Dončića, koji vuče nekoliko ozljeda još od finala NBA-a njegovog Dallasa protiv Bostona.

No kako je objavio Slovenski košarkaški savez, Luka Dončić došao je u kamp reprezentacije te su se tako Slovenci kompletirali pred izlučni turnir za Olimpijske igre u Parizu, a oni su nam prva i najveća prepreka za prolazak grupe.

Problemi s ozljedama




Dončić je s Dallasom izgubio NBA finale gdje je u finalnoj seriji poražen s 1-4. Završnicu doigravanja Dončić je igrao s nekoliko ozljeda, imao je probleme s koljenom, a mučio ga je i gležanj, kao i lakša ozljeda torza. S obzirom na objavu slovenske novinske agencije sve pretrage koje je Dončić obavio po dolasku u Sloveniju su očigledno prošle pozitivno i ponajbolji košarkaš NBA lige će igrati za svoju reprezentaciju.

“Svi znamo što su Olimpijske igre i da bi plasman na olimpijski turnir bio veličanstven uspjeh. Ako ne uspijemo, to neće biti tragedija, jer igramo protiv nekih od najboljih svjetskih reprezentacija. Kvalifikacije će biti teške, ali idemo to probati dobiti pa da okrenemo novu stranicu hrvatske košarke”, izjavio je prije neki dan predsjednik HKS-a.

Hrvatska će od 2. do 7. srpnja nastupiti na kvalifikacijskom turniru kojem je domaćin Grčki Pirej. U grupnom dijelu suparnici hrvatskim košarkašima su Slovenija 2. srpnja i Novi Zeland 3. srpnja. Osvajanjem prvog ili drugog mjesta možemo se plasirati u polufinale s jednom od reprezentacija iz druge skupine u kojoj su Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.




Hrvatskoj prijeti ‘vojska’: Ako padnu, narod je na ulicama

 

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.