Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

Pred Dončića došao s dresom Hajduka, pogledajte potez zvijezde prije Hrvatske

Autor: Ivor Krapac

Ako je sve u redu s njegovom spremnošću nakon što su ga pogodile ozljede, Luka Dončić sutra bi trebao biti glavna prijetnja za hrvatsku reprezentaciju na početku kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Hrvatski košarkaši bit će u akciji u Pireju, a u utorak u 20 sati čeka ih susret sa Slovencima, za koje je Dončić u pripremama za turnir odradio i malo posla izvan parketa. Svojim potpisivanjem autograma počastio je navijače, ponajprije one najmanje.

Netko je slovenskoj zvijezdi pritom došao i s dresom Hajduka, a tog hajdukovca je Dončić počastio potpisom na dres splitskih Bijelih. Fotografiju je na svojem službenom profilu na Instagramu podijelio Košarkaški savez Slovenije, čiji aduti na parketu idu u borbu za nastup u Parizu.

Potpisivanje dresa Hajduka dogodilo se nakon što su Slovenci u pripremnoj utakmici za turnir u Pireju svladali Brazilce, koje s klupe vodi nekadašnji hrvatski izbornik Aco Petrović. Bilo je 86:80 za Sloveniju, za koju je u tom susretu Luka Dončić imao 32 poena.

Screenshot: Instagram/kzs_si

Teška borba u Grčkoj

Na kvalifikacijskom turniru u Pireju ovog tjedna slijedi teška borba u kojoj će samo pobjednik otići na Olimpijske igre u Parizu. Finale kvalifikacijskog turnira na rasporedu je u nedjelju, a prije toga, Hrvatska je u prvoj fazi turnira u skupini s Dončićevom Slovenijom i s Novim Zelandom.

Cilj u prvom dijelu natjecanja je osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode u polufinale turnira. Poslije sutrašnjeg susreta sa Slovencima, Hrvatska će svoj naredni izazov imati u srijedu u 16:30 sati protiv Novozelanđana, koji nisu za podcjenjivanje ako se uzme u obzir iskustvo te reprezentacije s velikih natjecanja.

Bude li Hrvatska prva ili druga u svojoj skupini, slijedilo bi polufinale protiv momčadi iz druge grupe prvog kruga. U toj skupini će u akciji biti domaći Grci, koje predvodi Giannis Antetokounmpo, a uz domaću reprezentaciju, jedno od prva dva mjesta u toj grupi traže i Dominikanska Republika te Egipat.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)




Put u Pariz čeka najboljeg

Najbolju reprezentaciju s turnira u Pireju čeka nastup na Olimpijskim igrama, a dva od tri protivnika u prvom krugu olimpijskog turnira u Parizu se već znaju. Bit će to Australci i Kanađani, dok će još jednu reprezentaciju u skupini dati kvalifikacijski turnir u Valenciji.

Na tom turniru je glavni favorit domaća Španjolska, koja u prvom krugu ne bi smjela doživjeti neugodno iznenađenje u skupini s Angolom i Libanonom. U drugoj skupini turnira u Valenciji su Finska, Poljska i Bahami.

Drmao je Hrvatskom i šokirao Mamića, a sad je u ‘opakoj’ misiji

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.