Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Joško Gvardiol ostao u šoku u Engleskoj: ‘Prilazi čovjek i govori mi Hos’

Autor: GIŠ

Zanimljivo je bilo ove sezone pratiti razvoj Joška Gvardiola u Manchester Citjyu, s kojim je na kraju osvojio i svoj prvi Premiership u njegovj premijernoj sezoni na Otoku, a ono što je uvijek teško bilo izgovarati Englezima, jesu naša imena.

Tako su i suigrač našeg Joška, a očito i neki drugi su imali ili još imaju problema s izgovorom njegovog imena pa su morali izimsliti nadimak za našeg Gvardiola kako bi ga lakše dozivali, a nadimak koji su mu smislili u prvi mah zbunio je Hrvata.

Joško Gvardiol je u razgovoru za podcast o hrvatskoj reprezentaciji na MaxSportu otkrio kako ga zovu suigrači, jer im je jedostavno previše komplicirano izgovoriti Joško pa su izmišljali razne verzije njegovog imena, da bi na kraju jedan nadimak ostao i tko ga sad zovu u Cityu.

Ostao sam Hos




“Dan-danas ne znaju moje ime izgovoriti. Josh, Jos… Tako nešto. Muku muče s tim”, počeo je priču naš Joško Gvardiol za Vatreni podcast pa nastavio: “Išli smo Haaland, ja i Scott Carson na snimanje. Ekipa zadužena za snimanje nije znala imena. Plakao sam od smijeha. Scottu su znali ime.”

“Dolazi do mene čovjek i govori mi – Hos. Ja sad gledam što Hos?! Drugi su slušali i sad sam Hos. Haalandu je isti taj čovjek prišao i rekao mu ‘hej, Erik’. Nisam mogao sebi doći. On nije ostao Erik, ali ja sam ostao Hos”, ispričao je kroz smijeh Gvradiol.

Joško Gvardiol je tako nakon uspješne premijerne sezone na Otoku trenutno u Njemačkoj, gdje se s ostatkom reprezentacije priprema za prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj protiv Španjolske, a usput se vode debate, tko je Joška prvi stavio na lijevog beka, Pep Guardiola, Zlatko Dalić ili Zoran Mamić.




Srbin ‘nasolio ranu’ Hrvatskoj: ‘Miha kleknuo i prekrstio se ispred zastave Vukovar ’91’

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.