Foto: GuliverImage/AP Photo/Jean-Francois Badias

Izjava slavnog Hrvata vezana uz Đokovića nije se svidjela Srbima: ‘Samo provocira da proradi srpski inat’

Autor: K.I.

Počeo je Wimbledon, za mnoge najveći i najpoznatiji teniski turnir na svijetu. Na njemu će nastupiti i Novak Đoković koji je u lovu na 25. Grand Slam naslov i ujedno osmi u All England Clubu.

Posljednji naslov u Wimbledonu Đoković je osvojio 2022. godine, a prošle godine zaustavljen je u epskom finalu protiv Carlosa Alcaraza. U tom meču španjolski tenisač slavio je s 3:2 u setovima. Do posljednjeg trenutka nagađalo se uopće hoće li Đoković biti spreman za nastup na Wimbledonu zbog ozljede koljena. Ali nakon operacije meniskusa brzo se oporavio i zaigrat će na travi u Londonu.

Nekad treći tenisač svijeta, Ivan Ljubičić, ne vidi Đokovića u najužem krugu najvećih favorita na ovogodišnjem izdanju turnira. Najviše šanse nekadašnji hrvatski tenisač daje baš Alcarazu.

Foto: Neja Markicevic/CROPIX

Nije im baš sjelo

“Carlos za mene ostaje prvi ili drugi favorit usprkos porazu u Queens’u. Đoković i Federer skoro nikad nisu pobjeđivali u Queen’s Clubu pa su dominirali u Wimbledonu skoro 20 godina”, rekao je Ljubičić, koji kao drugog favorita vidi Jannika Sinnera.

“Za Sinnera činjenica da je pobijedio u Halleu nije garancija, ali je svakako pozitivna stvar. Ako Jannik uspije pobijediti u Wimbledonu sigurno će prijeći u drugu kategoriju, s tim da ima još puno toga za osvojiti”, dodao je Ljubičić.

Ovakvu njegovu izjavu popratili su u srpskim medijima. “Ukoliko Novak Đoković pročita ovu Ljubičićevu izjavu, postoji realna šansa da proradi srpski inat i da dokaže svima da je i dalje najbolji, kao što je to radio nebrojeno puta tijekom karijere”, piše sportal.blic u tekstu pod naslovom: “Otpisao Đokovića pred Wimbledon: Hrvat dao izjavu kojom samo provocira da proradi srpski inat.”

Jeličić uništio jedne od najvećih favorita Eura, ovakvu uvredu bivši svjetski prvaci ne pamte







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.