Foto: Vlado Kos / CROPIX

Igrao je u doba najveće Mamićeve tiranije: Sada se vraća da prvi put čuje huk navijača

Autor: Ivan Lukač

Navijače Dinama danas je dočekala velika vijest, Marko Pjaca vraća se u svoj Dinamo. Bivši miljenik navijača tako će ponovno obući plavi dres nakon što je prije osam godina zamijenio Dinamo Juventusom u rekordnom transferu.

Bit će on tako i prvo veliko pojačanje Dinama za narednu sezonu, a modrima će se priključiti kada krenu pripreme u Austriji jer do tada ima odmor zbog Europskog prvenstva.

Pjaca dolazi iz Rijeke za iznos oko 1,5 milijuna eura. Na Rujevici je prošle sezone odigrao 31 utakmicu i zabio sedam golova i pet puta asistirao za gol. Ovaj povratak za navijače je bitan jer Pjaca je igrao u jednom mračnom razdoblju kluba.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zagrebački dečko

Bio je Dinama u vremenu najveće tiranije Zdravka Mamića te u trenutku kada je bio bojkot tako da nikada zapravo nije čuo pravi huk s tribina Maksimira. Sada su stvari drugačije jer grad ponovno živi za klub.

Pjaca nikada nije skrivao koliko voli Dinamo. Uvijek je govorio da je to njegov klub, a u dresu Rijeke je zabio modrima, a potom se okrenuo prema Boysima i naklonio se kao da se htio ispričati. Jasno, gol nije slavio.

Za Dinamo je u prvom mandatu skupio 92 nastupa i tu “utrpao” 28 golova te 13 puta asistirao. “Dobrodošao kući”, “Kakav duo Petković- Pjaca”, “Vratio se nama naš Marko” samo su neki od komentara oduševljenih Dinamovih navijača jer u njihov klub vraća se čovjek koji ga voli svim srcem.

Nakon razočaranja na Euru s Hrvatskom Daliću ponudili silne milijune, evo koji je njegov izbor







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.