Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ovacije za Luku Modrića i Brunu Petkovića na aerodromu, Vatreni su se vratili u Zagreb

Autor: K.I.

Dva sata kasnio je let hrvatske nogometne reprezentacije iz Berlina za Zagreb. Kada su napokon stigli hrvatske reprezentativce je u Zračnoj luci Franjo Tuđman dočekalo stotinjak navijača. Najviše je ovacija dobio Luka Modrić koji se dugo zadržao spremno potpisujući autograme i fotografiranjući se s navijačima.

———————————————————–

13.55 – U nekoliko navrata skandiranje ‘Luka, Luka!’ odjekivalo je aerodromom jer si je Modrić uistinu dao truda za fotografiranje s navijačima i potpisivanje autograma.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

13.48 – Ispred okupljenih navijača prošli su i Zlatko Dalić i Mateo Kovačić Dalić je potpisao par autograma, dok se najdulje s navijačima zadržao Luka Modrić. On je spremno pozirao s navijačima koji su ispucavali ‘selfieje’. Dalić je pak kratko poručio kako se ‘ovome nije nadao’.

13.45 – Sada se pred navijačima pojavio kapetan Vatrenih Luka Modrić koji je dobio ovacije. ‘Luka, Luka, Luka!”, skandirali su okupljeni navijači.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

13.40 – Veliki je pljesak zaslužio Bruno Petković koji je spremno okupljenoj djeci potpisao autograme.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

13.30 – Prvi je pred navijače izašao Borna Sosa, te je dočekan s velikim pljeskom okupljenih fanova. “I dalje smo tužni što je završilo ovako kako je. Smatramo da je moglo biti i u drugom smjeru s obzirom što smo pokazali protiv Italije. To je nogomet, kao što je izbornik rekao treba biti dostojanstven u porazima. Ne mogu opisati kako je lijepo bilo slušati himnu gdje 80 posto stadiona hrvatski navijači. Baš zato mi je žao što nismo išli dalje”, rekao je Sosa.




Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

13.05 – U ovim trenucima navodno je sletio avion koji je prevozio Vatrene. Očekuje se da bi se uskoro trebali pojaviti pred novinarima. U međuvremenu se nešto povećao skroman broj navijača pa ih je sada možda stotinjak.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

13.00 – Uskoro se napokon očekuje dolazak aviona koji prevozi hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

12.25 – Prema posljednjim informacijama avion s hrvatskim reprezentativcima trebao bi u Zagreb sletjeti oko 13 sati.




Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

11.55 – Avion s Vatrenima iz Berlina je poletio sa skoro dva sata zakašnjenja. Prema nekim informacijama malobrojni navijači mogli bi ostati zakinuti za susret sa svojim idolima u slučaju da ih autobus pokupi izravno s piste.

11.45 – Povećao se broj okupljenih navijača u Zračnoj luci Franjo Tuđman, sada ih nekih pedesetak.

11.30 – Nije poznato koliko će točno kasniti avion s hrvatskim reprezentativcima, ali nagađa se nekih 40-ak minuta.

11.15 – Avion s hrvatskim reprezentativcima će kasniti. Na aerodromu je Vatrene došlo pozdraviti svega nekoliko navijača.

——————————————————————

Hrvatska nogometna reprezentacija se nakon razočaravajućeg nastupa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj vraća u Hrvatsku. Let iz Berlina za Zagreb trebao bi sletjeti oko 11.10h.

U Hrvatsku se neće vratiti svi hrvatski reprezentativci. U Njemačkoj su ostali Josip Stanišić, Marin Pongračić i Luka Sučić, koji će umjesto u Zagreb na put prema Münchenu.

Hrvatska je nastup na kontinentalnoj smotri završila kao trećeplasirana u skupini s dva osvojena boda. Maksimalnih devet bodova osvojila je Španjolska, četiri Italija, dok je posljednja Albanija osvojila jedan bod i to baš protiv Hrvatske.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Žal za propuštenim prilikama

Hrvatskoj ostaje silan žal za propuštenim prilikama i posebice za golovima primljenima u sudačkoj nadoknadi. Protiv Albanije smo bez pobjede ostali u petoj minuti sudačke nadoknade (2:2), a protiv Italije (1:1) u osmoj. Pobjeda u jednoj od tih utakmica donijela bi Hrvatskoj plasman u osminu finala.

“Primali smo olako golove. Protiv Španjolske i Albanije smo primili golove koje nikad nismo primili na ovakav način. Zato nam je cilj protiv Talijana na startu bio ne primiti gol u prvom poluvremenu. Događale su nam se stvari koje prije nisu. Ovi dečki ne zaslužuju nikakve kritike i pokude. Oni zaslužuju samo pohvale, a oni koji misle drugačije nisu u pravu”, govorio je Dalić dan nakon remija s Italijom.

“Kroz šest utakmica Lige nacija mora se posložiti momčad za Svjetsko prvenstvo 2026. Sigurno da reprezentacija zahtijeva neki remont, treba nam okomica. Liga nacija treba nam biti priprema za kvalifikacije za SP. Cilj Hrvatske mora biti plasman na SP 2026.”, dodao je Dalić upitan za Hrvatsku za budućnost.

Dalić je baš malo vjerovao najboljem Vatrenom na ovom Euru, neki misle da nije tako zaslužio

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.