Foto: GuliverImage/Joaquim Ferreira

Odlična Hrvatska slomila Portugalce: Velika najava za Euro, pao je i taj najteži protivnik

Autor: I.L.

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Portugal s 2:1 u Lisabonu što je ujedno bila i zadnja priprema utakmica uoči Europskog prvenstva kojeg Hrvatska otvara za tjedan dana protiv Španjolske.

Bila je ovo prva pobjede Hrvatske nad Portugalom u osmom pokušaju. Za Hrvatsku su zabili Modrić s 11 metara u osmoj minuti te Budmir u 46. Za Portugal strijelac je bio Jota u 48. minuti.

Portugal je imao loptu u samom uvodu, a potom je Hrvatska izborila 11 metara. Luka Modrić bio je siguran za svoj 25. gol u dresu vatrenih. Do kraja prvog poluvremena Hrvatska je bila bolja i dominirala, ali gola nije bilo.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)




Odlična predstava

U nastavku Martinez je uveo Jotu koji je pomalo neshvatljivo ostao sam u pet metara u 48. minuti i nije imao pretežak zadatak i pogodio je za 1:1. Hrvatska se vratila samo osam minuta kasnije.

Pašalić je odlično pucao s ruba 16 metara, lopta se odbila od gredu i Budimir je sve pratio te se naklonio za ispostavit će se ključan gol. Portugal je potom stisnuo i dominirao 15 minuta, ali kao ni mi u prvom nisu uspjeli zabiti gol.




Hrvatska je također imala svoje šanse, ali rezultat se nije mijenjao. Bila je ovo odlična predstava Hrvatske, a posebno se izdvojio Gvardiol koji je pokazao svoju klasu. Hrvatska EURO otvara za tjedan dana protiv Španjolske u 18 sati.

Hrvatska ima novog pobjednika Roland Garrosa: Splitski as okrunio veliku karijeru u Parizu

Portugal- Hrvatska 1:2

Portugal : Costa- Diogo Dalot, Rúben Dias, Gonçalo Inácio, Nuno Mendes- Palinha, Bruno Fernandes, Vitinha- Bernardo Silva, Gonçalo Ramos, Joao Felix

Hrvatska : Livaković- Stanišić, Pongračić, Šutalo, Gvardiol- Brozović, Kovačić, Modrić- Kramarić, Majer, Budimir

90- Kraj utakmice, Hrvatska je po prvi put pobijedila Portugal i možemo s velikim optimizom u Njemačku.

90+1- Još jedna odlična obrana Livakovića koji nas dovodi na korak do prve pobjede nad Portugalom.

89- Hrvatska sada plete mrežu oko vrata Portugala, ali nema konkretne prilike.

83- Sjajna lopta Petkovića, ali Sučić nije uspio zabiti iz akcije koju je baš on pokrenuo.

80- Nešto mirniji period utakmice.

75- Brozović i Kovačić su vani, a na terenu Vlašić i Ivanušec.

73- Odličan ubačaj Perišića na drugu stranu, malo je falilo da Stanišić to pospremi.

69- Dvije velike obrane Livakovića. Veliki pritisak sada Portugala.

65- Bomba Fernadesa odlazi pored gola.

62- Dobra kontra Portugala na sreću korner na kraju.

56- GOOOOOOOLLLLLL! Kakav sjajan udarac Pašalića, lopta je završila na gredi, a onda je Budimir sve pratio i glavom pospremio loptu u mrežu. Hrvatska opet vodi.

54- Van izlaze: Majer, Kramarić i Modrić, a u igru će: Perišić, Mario Pašalić i Luka Sučić.

48- GOOL! Evo to je kvaliteta Portugala. Prvi put smo zaspali u obrani i odmah gol. Jota se našao sam u pet metara i nije imao težak zadatak. Livaković nije mogao ništa.

46- Evo nas u nastavku.

45- Kraj prvog djela.

43- Majer sjajno za Gvardiola, vratio je povratnu na Kramarića, Costa brani, a u nastavku igre Budimir loptu glavom šalje pored gola. Potpuna dominacija vatrenih.

38- Moćno izgleda Hrvatska, sjajna u obrani, maštovita u napadu, ali fali realizacija.

33- Portugal preuzeo posjed, ali ne postoji ni malo prostora u našoj obrani kroz koji bi Portugalci pronašli put do Livakovića. Obrana na visokoj razini.

28- Jako dobro izgleda Hrvatska u uvodnih pola sata. Portugal bez prave prilike, a vatreni su imali nekoliko ozbiljnih prilika.

23- Kakav sjajan ulazak Gvardiola u 16 metara, pored gola od bloka odlazi njegov udarac.

17- Silva je primio loptu i krenuo jedan na jedan protiv Livakvoića, ali Gvardiol kao da je niknu iz trave i s leđa loptu poslao u korner.

13- Još jedan dobar pokušaj Hrvatske. Majer se lijepo namjestio na udarac, Costa uspješno brani.

11- Krasan udarac Modrića ide pored gola.

8- GOOOOOOOOLLLLLLL! Siguran je Modrić s bijele točke i vodimo u Lisabonu.

7- Sjajan izlazak Hrvatske, mučio se Portugal da izbaci loptu i nisu uspjeli. Kovačić je srušen, pitanje je li bilo kontakta, ali penal za Hrvatsku iako jako sumnjiva situacija.

5- Portugal je uzeo loptu u svoje noge, bez prilika i uzbuđenja u uvodu.

1- Počela je utakmica, sretno vatreni.


Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom zadnji je ispit uoči puta za Njemačku gdje ih za tjedan dana čeka utakmica prvog kola Europskog prvenstva u Berlinu protiv Španjolske.

Hrvatska je u ponedjeljak s 3:0 bila bolja od Sjeverne Makedonije, a sada ih čeka puno ozbiljni protivnik, Portugal, a susret se igra u Lisabonu koji za razliku od Hrvatske okupan kisom pa bi uvjeti za igru trebali biti sasvim dobri ako ne bude padalo za vrijeme utakmice.

“Hrvatska je konkurentan i drugačiji protivnik od onih koje smo imali dosad. Voli imati loptu u svojim nogama, ima jasan stil igre, s igračima poput Modrića, Kovačića i Brozovića, a i kada njih trojica nisu na terenu, igra istim stilom. To je stoga protivnik koji će nam pokazati na kakvoj smo trenutno razini”, izjavio je portugalski izbornik Martinez na konferenciji za medije u Lisabonu.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Pobjeda se čeka

Bernardo Silva  koji ima 88 nastupa i 11 postignutih golova za Portugal, susrest će se s hrvatskim suigračima iz Manchester Cityja. S Mateom Kovačićem i Joškom Gvardiolom osvojio je ove sezone naslov prvaka Engleske. “Naravno, njih dvojica su mi prijatelji. Čvrsto sam povezan s njima jer je ozračje u Cityjevoj svlačionici jako dobro”, izjavio je.

Izbornik Dalić uoči utakmice je rekao: “Nikad nismo pobijedili Portugal. Imate sjajnu reprezentaciju, sjajnog izbornika, koji je i moj prijatelj, i to je bio naš dogovor. Igrali smo i prije zadnjeg Eura s Belgijom, kad je on bio izbornik, i daj bože da se sretnemo, recimo, u finalu prije susreta u Ligi nacija, koja nas čeka na jesen.”

Hrvatska nikada nije dobila Portugal u sedam odigranih susreta tek je jednom izvukla remi. Što se tiče Portugala na Euru u skupini su veliki favoriti, a nalaze se u skupini F zajedno s Češkom, Turskom i debitantom Gruzijom.

Kladionice objavile favorite za zlatnu kopačku: Evo gdje su hrvatski napadači i koji ima najviše šansi

Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.