Foto: Guliver Image/ AP Photo/Luca Bruno

Hrvatska neće igrati protiv Cristiana Ronalda, evo što je eliminiralo veliku zvijezdu Portugala

Autor: Ivor Krapac

Hrvatska će u subotu u Oeirasu nedaleko od Lisabona igrati protiv Portugala u prijateljskoj utakmici, ali neće igrati protiv Cristiana Ronalda, doznalo se nekoliko dana prije susreta. Glavna zvijezda Portugalaca propustit će nastup protiv Vatrenih, obznanio je izbornik Roberto Martinez.

Razlog za Ronaldov izostanak iz utakmice protiv Hrvatske leži u njegovom kasnom dolasku na pripreme reprezentacije. Sa svojim suigračima će biti u petak, dan prije utakmice u Oeirasu, a s njim ne kane žuriti prije početka puta na Euru u Njemačkoj. U istoj poziciji je i Ruben Neves, portugalski defanzivni veznjak.

Njih dvojica igraju u Saudijskoj Arabiji, Ronaldo za Al-Nassr, zajedno s Marcelom Brozovićem, a Ruben Neves u dresu Al-Hilala. Posljednje kolo saudijskog prvenstva bilo je odigrano na početku prošlog tjedna, a očito su Ronaldo i njegov reprezentativni suigrač dobili duži odmor s obzirom na to da je, primjerice, Brozović došao na pripreme Vatrenih na početku ovog tjedna.

Foto: GuliverImage

Portugalci imaju još jednu provjeru

Za Hrvatsku će utakmica protiv Portugala biti posljednja pripremna uoči početka Eura, druga u ‘zagrijavanju’ za novo veliko natjecanje nakon što su Vatreni ranije ovog tjedna na riječkoj Rujevici s 3:0 slavili protiv Sjeverne Makedonije. Jutro nakon susreta u Portugalu, hrvatske reprezentativce čeka put u Njemačku, u mjestašce Neuruppin u kojoj će biti baza i kamp Vatrenih.

Podsjetimo, Hrvatska će prvu utakmicu na Euru igrati 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu, a slijede utakmice 19. lipnja protiv Albanije u Hamburgu i 24. lipnja protiv Italije u Leipzigu.

Nakon što se sretnu s Vatrenima, Portugalci će imati još jednu pripremnu utakmicu za Euro, dolazećeg utorka protiv Irske u Aveiru. Tada će za nastup možda biti spreman i Cristiano Ronaldo, za kojeg je plan da ne igra protiv Hrvatske u subotu.

Majstor od bauštele do gola za Vatrene: Mandžukić kao nadahnuće istinskoj zvijezdi







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.