Foto: GuliverImage/ilustracija

Hrvatska može uzdrmati ozbiljne planove Srbije, susjedi ovo nikako ne žele

Autor: I.K.

Hrvatska će se sutra boriti za pobjedu nad Italijom koja bi donijela vrlo vjerojatni prolazak u osminu finala Eura, s drugog ili trećeg mjesta u skupini u prvom krugu, a rasplet utakmice u Leipzigu bit će bitan ne samo za rasplet grupe s Vatrenima, već i za ostatak borbe za prolazak dalje.

Utakmica koja će sutra početi u 21 sat bit će važna i za druge skupine. Među njima, svoje kalkulacije imaju u Srbiji. Reprezentacija koju vodi Dragan Stojković će u utorak u 21 sat u posljednjem kolu u svojoj grupi igrati protiv Danske, a ovisno o raspletu u ostalim skupinama, može doći do toga da je Srbima za ulazak u osminu finala dovoljan i remi protiv Danaca.

Srbija je u prva dva kola osvojila jedan bod. Podsjetimo, bilo je to golom Luke Jovića za 1:1 protiv Slovenaca u petoj minuti sudačke nadoknade na kraju susreta u drugom kolu, a nakon toga, Srbi imaju i ozbiljni pričuvni plan kojim bi u osminu finala mogli i sa samo bodom protiv Danaca. Jedan od uvjeta čije ostvarenje žele jest da Hrvatska ne pobijedi Italiju, pa Vatreni već sutra mogu uzdrmati plan koji rade Srbi.

Za Vatrene nema kalkulacija

Za Hrvatsku nema razloga za kalkuliranje. Traži se pobjeda nad Italijom s kojom bi Vatreni bili drugi u grupi ako Albanci ne iznenade Španjolce svojom pobjedom, a najvjerojatnije treći ako Albanija ipak priredi iznenađenje i dođe do tri boda protiv Španjolaca.




Što se Srbije tiče, njima bi pobjeda Vatrenih značila da im se smanjuju izgledi za odlazak u osminu finala sa samo bodom protiv Danaca u utorak u posljednjem kolu u njihovoj grupi. Imaju ipak i svoju dodatnu ‘računicu’, a ona uključuje i pobjedu Engleza nad Slovenijom u završnom kolu skupine u kojoj su i Srbi te Danci.

Pored toga, Srbija želi i remi u utakmici Škotska – Mađarska večeras u trećem kolu u skupini A, a Srbima bi trebale i pobjede Portugalaca i Turaka u srijedu u trećem kolu skupine F. Portugalci će igrati protiv Gruzijaca, a Turci protiv Čeha. Kalkulacija i izračuna ne nedostaje, ali ipak, za sigurnost je i za Hrvatsku i za istočne susjede jedini pravi izbor pobjeda u trećem kolu u grupi.

Trebao je biti stup Vatrenih, pobrao kritike, a u jednoj kategoriji ipak je glavni




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.