Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Hrvatska mora napasti Talijane, a protivnik za četvrtfinale se već nazire

Autor: Ivor Krapac

Hrvatska se priprema za utakmicu protiv Talijana u trećem kolu u skupini na Euru u Njemačkoj, u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu, a dok pripreme traju, dobro se zna kakav cilj pred sobom imaju Vatreni. Kako je to ranije ovog tjedna pred novinarima rekao Zlatko Dalić, Hrvatska je u situaciji kao da je već ostavila za sobom skupinu i igra samo eliminacijske utakmice. Protiv Italije se traži pobjeda. Vatreni moraju u napad, nemaju drugog izbora.

Bude li uspjeha protiv Talijana, Hrvatska bi s tri boda najvjerojatnije završila svoj put u skupini na drugom mjestu, osim u slučaju da Albanci ne prirede veliko iznenađenje i u istom terminu u ponedjeljak u posljednjem kolu svladaju Španjolce. U tom susretu, Španjolska je rasterećena s obzirom na to da ima dvije pobjede i bit će prva u skupini, što bi Albaniji možda moglo otvoriti mala vrata, no u slučaju albanskog boda ili poraza protiv Španjolaca, zna se da bi Hrvatska pobjedom nad Italijom završila na drugom mjestu u svojoj grupi.

S tom drugom pozicijom, za Vatrene bi u osmini finala protivnik bila reprezentacija koja završi na drugom mjestu u skupini A. U toj grupi, za prvo mjesto bore se Nijemci i Švicarci, a Njemačka je u prednosti s obzirom na to da ima dvije pobjede nakon prva dva kola.

Guliver image

Švicarci su najizgledniji protivnik

Prođe li Hrvatska veliki test u ponedjeljak protiv Italije, najizgledniji protivnik u osmini finala je Švicarska, s obzirom na to da je Nijemcima u njihovom međusobnom susretu u trećem kolu u grupi dovoljan i bod. Švicarci do sada imaju četiri boda, dva manje od Njemačke.

U igri za prolazak s drugog mjesta je još i Škotska, koja će u trećem kolu igrati protiv Mađarske. No, Škoti su u borbi za drugo mjesto u teškoj poziciji s obzirom na to da nakon dva kola imaju jedan bod, tri manje od Švicaraca. Rasplet u ovoj skupini dogodit će se sutra. Utakmice Njemačka – Švicarska i Škotska – Mađarska počet će u 21 sat.

Bude li Hrvatska u osmini finala s drugog mjesta u skupini, utakmica u kojoj bi se Vatreni borili za četvrtfinale je na rasporedu za tjedan dana, sljedeće subote u 21 sat, a domaćin utakmice je Olimpijski stadion u Berlinu. Podsjetimo, Hrvatska je ondje doživjela poraz u prvom kolu na Euru, s 3:0 u korist Španjolaca.

Zna se tko je prijavio Hrvatsku u Njemačkoj: ‘Nećemo nikom dopustiti da nam to pripiše’







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.