Foto: GuliverImage/AP Photo/Jean-Francois Badias

Hrvatska ima novog pobjednika Roland Garrosa: Splitski as okrunio veliku karijeru u Parizu

Autor: I.K.

Prvi put u karijeri, Mate Pavić slavi pobjednički trofej na zemlji Roland Garrosa, za svoj sveukupno sedmi naslov u karijeri na Grand Slam turnirima. Pavić je s Marcelom Arevalom iz Salvadora otišao do kraja u konkurenciji muških parova u Parizu, s napravljenim završnim korakom na turniru sa 7:5, 6:3 u finalu protiv Talijana Simonea Bolellija i Andree Vavassorija.

Za Pavića, ovo je prvi trofej na Roland Garrosu na kojem je do sada imao po dva izgubljena finala, u muškim parovima 2018. i 2000., a u konkurenciji mješovitih parova 2018. i ’19. godine. Ovog puta nije bilo zaustavljanja 30-godišnjeg ljevorukog Splićanina, ove godine u suradnji sa salvadorskim tenisačem.

Pavić je svoju prvu parišku titulu pridružio onima osvojenima na Australian Openu u muškim i mješovitim parovima 2018. godine, na travi Wimbledona u muškim parovima 2021. i u mješovitima lani te na US Openu u mješovitim parovima 2016. i u konkurenciji muških parova 2020. godine.

Velika borba u prvom dijelu finala

U dolasku do kraja u Parizu, Pavić je sa salvadorskim tenisačem prošao puno izazova u prvom dijelu finala. U prvom setu presudio je gubitak servisa talijanskog para u 12. gemu, a prije toga, hrvatsko-salvadorski par je kod 5:5 spasio četiri ‘break’-lopte, 15:40 i dvije prednosti protivnika.




U drugom setu su Bolelli i Vavassori došli do ‘breaka’ prednosti oduzimanjem servisa hrvatsko-salvadorske kombinacije kod 1:1. No, ta prednost Talijana trajala je jako kratko. Pavić i Arevalo odmah su poravnali na 2:2, a kasnije u drugoj dionici meča, ključni korak napravili su ‘breakom’ za vodstvo od 5:3. Za talijanski par nakon toga više nije bilo povratka u meč.

Modrić odmah ‘ohladio’ Portugalce, Hrvatska nanizala šanse u velikoj provjeri




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.