Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska dobila najveću kaznu na Euru: Novi težak udarac, ovo je bilo bez milosti

Autor: P.V.

Ovaj Euro definitivno nećemo po dobrom pamtiti. Nakon što nam se reprezentacija vratila kući među prvima, te tako upisala najlošiji plasman još od 2012. godine, sad stižu i čestitke…

Naime, disciplinska komisija krovne europske nogometne organizacije, Uefe, donijela je odluku o kazni za Hrvatski nogometni savez zbog incidenata na utakmici Hrvatska – Italija na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, javlja HNS.

Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 105.000 eura zbog bacanja predmeta (45.000 eura), paljenja baklji (30.000 eura) i neprimjerenog ponašanja (30.000 eura) od strane dijela hrvatskih navijača tijekom utakmice Hrvatska – Italija koja je odigrana 24. lipnja u Leipzigu.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Više od 200.000 eura kazne

Ovo je dosad najveća kazna koju je hrvatski savez dobio na ovom prvenstvu. Hrvatska je prije ovoga dobila dvije kazne. UEFA je HNS kaznila s ukupno 28 tisuća eura zbog paljenja baklji (17.500 eura) i bacanja predmeta (10.500 eura) od strane dijela hrvatskih navijača tijekom utakmice Hrvatska – Albanija, a zbog incidenata na utakmici sa Španjolskom stigla je kazna od ukupno 87.875 eura.

Ukupno će HNS zbog ponašanja svojih navijača na Euru morati platiti 220.875 eura kazne. To je rekordan iznos za HNS na jednom natjecanju, dosta toga se popisalo na štetu našeg nogometnog Saveza…




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.