Foto: Damir Krajac / CROPIX

Hrvat šokirao odlaskom iz Mostara, a sada je preuzeo klupu srpskog kluba

Autor: K.I.

Ono o čemu se medijski nagađalo danas je dobilo i svoju službenu potvrdu. Hrvat Dean Klafurić (51) novi je trener srpskog nogometnog prvoligaša TSC-a iz Bačke Topole. Riječ je o momčadi koja je prošle sezone završila na trećem mjestu srpskog prvenstva iza Crvene zvezde i Partizana.

Na klupi srpskog prvoligaša naslijedit će Žarka Lazetića (42) koji je je otišao nakon gotovo tri godine i preuzeo kormilo izraelskog velikana Maccabi iz Tel Aviva.

Klafurić je nedavno iznenada napustio klupu mostarskog Veleža s kojim je osvojio treće mjesto u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi. Njegov je odlazak iz Veleža predsjednik kluba Senad Kevelj okarakterizirao kao šok.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Najveći uspjeh s Legijom

U trenerskoj biografiji Deana Klafurića stoji da je uspješno radio u Dinamovoj akademiji kao i da je vodio Honved, Slaven Belupo, Ethnikos, Hrvatski dragovoljac, Legiju iz Varšave i Goricu. Ulogu pomoćnog trenera imao je u Dinamu, Al Nassru i Al Ainu.

Bez sumnje dosad svoj najveći trenerski uspjeh Klafurić je ostvario 2018. godine na klupi Legije. Tada je s klubom iz Varšave osvojio dvostruku krunu u Poljskoj.

Iza njegovog novog kluba Bačke Topole je sjajna sezona u kojoj su igrali i kvalifikacije za Ligu prvaka, a kasnije su u skupini s West Hamom, Freiburgom i Olympiacosom u Europskoj ligi upisali jedan remi i pet poraza. Ovog će se ljeta pod Klafurićem boriti za novi ulazak u Europsku ligu.

Problem Srbije nije samo u Piksiju, ključnu stvar prave se da ne vide







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.