Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Hrvat branio tradiciju s ove strane Jadrana: Pogledajte što je pokazao Talijanima

Autor: I.K.

Počeo je glavni dio navijačkog spektakla u Leipzigu prije nego Hrvatska večeras u 21 sat istrči na teren protiv Italije u borbi za prolazak u osmini finala Eura u Njemačkoj. Puno je navijačkih dlanova i glasova u kafićima u gradu koji je dočekao Vatrene, a jedan navijač se satima prije utakmice pojavio s porukom na kojoj piše da je janjetina bolja od tjestenine, s riječima upućenima Talijanima.

“To znači da mi Hrvati jedemo dosta janjetine prema Talijanima, ovo će nam danas pomoći da ih večeras dobijemo”, rekao je navijač što stoji iza njegove poruke kojom se dotaknuo i večerašnjih protivnika Vatrenih. Što se igrača tiče, recept za uspjeh je dobro meso, ali ne puno, dobro je imati mjeru.

“Ne treba puno jer treba i trčati, ali treba malo pojesti janjetine jer uvijek dobro dođe. Ona baš slana, paška, baš dobra”, poručio je hrvatski navijač s porukom za Talijane i za njihov glavni specijalitet, onaj nešto laganiji što se tiče opterećenja za želudac.

Podiže se i atmosfera u Hrvatskoj

Podiže se i navijačka atmosfera u Hrvatskoj. U Zadru, u zagrijavanju za utakmicu, izvješene su majice hrvatskih reprezentativaca na ulasku u grad, pa i turisti ovih dana mogu izbliza vidjeti kako to u Hrvatskoj izgleda kad su Vatreni u akciji u velikim utakmicama.

Do sada na ovom Euru, nije prošlo kako su se nadali Zlatko Dalić i cijeli tabor Vatrenih, ali i navijači. Večeras s početkom u 21 sat dolazi prilika za popravak nakon startnog poraza od Španjolaca i razočaranja koje je donijela ispuštena pobjeda protiv Albanaca pri kraju utakmice u drugom kolu.

Podsjetimo, Vatreni su protiv Albanije vodili s 2:1, ali onda je veliki korak unatrag došao golom Albanaca duboko u sudačkoj nadoknadi, sa šokom koji je ostavio Hrvatsku u situaciji da protiv Italije mora po pobjedu – za realne izglede za nastavak puta u eliminacijskoj fazi Eura, u osmini finala.




Mala šansa i s remijem

Hrvatska bi mogla proći i s bodom protiv Italije, no onda ovisi i o raspletu utakmice Španjolska – Albanija, u kojoj bi Španjolci morali slaviti, ali i o raspletu u ostalim skupinama u prvom krugu. Kako izgledaju kalkulacije u slučaju da Hrvatska večeras remizira protiv Talijana, pogledajte – OVDJE.

Vatreni istrčavaju na teren, a Srbi u navijačkom zanosu: ‘Kao da igra Srbija, cijela zemlja čeka’




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.