Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hrgovića žestoko oštetili: Društvenim mrežama kruži teorija, ilegalno su ga pokrali?

Autor: K.I.

Nakon poraza Filipa Hrgovića od Daniela Duboisa u borbi za privremeni IBF-ov naslov u Rijadu ostat će žal. Je li hrvatski boksač mogao napraviti nešto drugačije? Je li se mogao postaviti drugačije, ići opreznije i više taktizirati? Pokazat će to kasnije analize koje će zasigurno napraviti u njegovom taboru, ali činjenica je da je Hrgović propustio veliku priliku.

U prvih šest rundi Hrgović je bio, prema procjenama, pri bodovanju sudaca u prednosti, ali Dubois je onda podigao ritam svog boksanja. U sedmoj rundi nanio je hrvatskom boksaču veliku štetu, a posjekotine koje su krvarile na njegovom licu natjerale su suca na konzultacije s liječnikom nakon kojih je u osmoj rundi uslijedio prekid meča.

‘Dynamite‘‘ je u toj spomenutoj sedmoj rundi izgledao kao da je borba tek počela, a Hrgović umorno, iscijeđeno. Uz konopce se Hrvat spasio nokauta, a pomoglo mu je i zvono. U sljedećoj rundi Britanac je dovršio načetog Hrgovića.

Je li bilo ilegalnih udaraca?

Nakon meča ostaje pitanje: ‘Gdje je sve krenulo nizbrdo?’ Na društvenim mrežama pojavilo se i teorija prema kojoj je Hrgović tijekom nekoliko bliskih kontakata s Duboisom primio ilegalni udarac glavom koji mu je zadao jednu posjekotinu iznad oka.




Sudac u ringu upozorio je Duboisa na spomenuti potez, ali dalje od toga nije išlo. Neki od njih su čak britanskog boksača prozvali ‘kraljem udaraca glavom (headbutt)’ tvrdeći da mu takva taktika neće proći protiv vjerojatnog sljedećeg protivnika Anthonyja Joshue.

Kako bilo, sada se situacija ne može promijeniti, a ostaje za vidjeti kako će hrvatski boksač reagirati na ovakav poraz koji je pretrpio dva dana uoči 32. rođendana. U najavi meča protiv Duboisa rekao je da će se umiroviti u slučaju poraza, ali toplo se nadamo da se stvari neće tako odigrati jer su najbolje boksačke godine ispred njega. Samo će mu sada put do svjetske titule biti dodatno otežan.

Evo koliko je Hrgović zaradio usprkos teškom porazu, dobar je iznos pospremio u džep




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.