Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hajduk izbjegao financijski udarac: ‘Odrekao se otpremnine, odradio je puno dobrih stvari’

Autor: Ivor Krapac

Nakon što se za to doznalo u prijepodnevnim satima, vodeći ljudi Hajduka su na konferenciji za novinare objasnili kako je došlo do odluke da se Lukša Jakobušić smijeni s dužnosti predsjednika uprave kluba. Prije kraja sezone, odluka je pala već sada s obzirom na to da se Hajduk oprostio od borbe za trofej u SuperSport kupu, a s 10 bodova zaostatka za vodećom Rijekom, više nije u ozbiljnoj igri za naslov ni u prvenstvu, što je dovelo do toga da se obavi promjena i pripremi teren za dolazak novog čovjeka.

Poslije smjene Jakobušića, važan aspekt bio je i – financijski. Hajduk je tu izbjegao udarac za svoju klupsku blagajnu, s obzirom na to da se smijenjeni predsjednik kluba odrekao otpremnine na koju je imao pravo.

“Što se tiče financija, moram reći da je gospodin Jakobušić unio svoje vrijeme, energiju, znanje u Hajduk, a u klubu je odradio puno dobrih stvari. Jakobušić voli Hajduk. Ima pravo na otpremninu, ali otpremnine se se odrekao. Hajduk neće imati financijske posljedice naše odluke”, rekao je Aljoša Pavelin, predsjednik Nadzornog odbora kluba, obraćajući se javnosti na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Jakobušić imao oproštajnu riječ

Vodstvo Hajduka objasnilo je kako je i zbog čega došlo do smjene na čelu kluba, s odlukom koja je donesena kako bi se već sada mogao napraviti plan za dalje, a važna je i priprema terena za dolazak Jakobušićevog nasljednika. “Novi predsjednik ne dolazi iz hajdučke zajednice”, rekao je Pavelin o novom čovjeku.

“Kada smo birali nove kandidate, kojih nije bilo puno, smatramo da smo izabrali jednoga koji je po svojim karakternim i liderskim osobinama te po kulturi i općoj pojavi vrlo jak kandidat”, dodao je o čovjeku koji dolazi, ali nije mu otkrio ime.

Nakon odluke o smjeni, svoju reakciju imao je i Lukša Jakobušić, a objavila ju je službena stranica Hajduka. “Zahvaljujem svim ljudima u klubu, svima s kojima sam u protekle tri i po godine surađivao, a posebno navijačima na ljubavi i strasti. Kao svaki hajdukovac, podržavam sve odluke u interesu kluba”, rekao je Jakobušić.

Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX

Predsjednik bio unatrag četiri godine

Jakobušić je bio predsjednik uprave Hajduka unatrag četiri godine, od kraja listopada 2020., a posao na čelu kluba će uskoro preuzeti drugi čovjek. “Odlučili smo potražiti novog čovjeka za četverogodišnji ciklus koji je pred nama”, rekao je Aljoša Pavelin.




Najavio je i zaokret u principu kako se u Hajduku radi strategija, s planom i ciljevima za dalje. “Pet godina je predug period, strategija se mora pogledati i ažurirati nakon godinu dana. Mi smo pokrenuli da se strategija pregleda, ažurira i da se krene dalje”, rekao je Aljoša Pavelin.

“Cilj je naslov prvaka sljedeće sezone. Samo moramo vidjeti način na koji ćemo se boriti za naslov jer se ovaj način nije pokazao uspješnim. Sport je nepredvidljiv, to smo vidjeli ove godine”, dodao je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka u svojem današnjem obraćanju javnosti na konferenciji za novinare u Splitu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.