Screenshot: YouTube/SportSport.ba

Evo zašto je Modrić poludio na pitanje novinara ‘provokatora’

Autor: I.K.

Hrvatska je remijem protiv Albanije došla u situaciju da protiv Italije sada više nema izbora u borbi za prolazak u osminu finala Eura u Njemačkoj. Utakmica odluke dolazi na red u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu, a prije nje, za Zlatka Dalića slijedi teška odluka koga poslati na teren na početku susreta.

Hrvatski izbornik morat će dobro odvagnuti ako se uzme u obzir kako je Hrvatska izgledala u prvom poluvremenu protiv Albanaca i kako je živnula u nastavku, nakon što je Dalić uveo nove adute, a među njima je važnu ulogu imao i 21-godišnji veznjak Luka Sučić.

Upravo je ta podjela na mlađe i starije igrače u hrvatskoj momčadi izazvala reakciju Luke Modrića da ode od mikrofona nakon što je pričao s hrvatskim novinarima poslije utakmice protiv Albanaca. Došlo mu je pitanje na španjolskom, a kako je objavio Madrid Xtra, popularni profil na X-u koji prati Real Madrid, odnosilo se na mlade i stare u krugu igrača s kojima na Euru raspolaže Zlatko Dalić.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

‘Pitao je Modrića za mlađe i starije’

“Novinar je pitao Modrića hoće li odlučujuću utakmicu Hrvatske igrati mlađi ili stariji”, piše popularni profil na X-u koji prati Real Madrid, a kroz godine mu je u fokusu i kapetan Vatrenih zbog važne uloge koju ima u Realu. Na takvo pitanje, Modrićeva reakcija bila je kratka.

“A daj, idemo ća”, samo je presjekao pa onda otišao od mikrofona, a njegovu reakciju koja je bila iznenađenje možete pogledati – OVDJE.

Bilo je to na kraju razgovora u kojem Modrić ranije nije bježao od odgovora na teška pitanja. Nije bilo lako nakon što je Hrvatska ispustila iz ruku pobjedu nad Albancima primljenim golom u sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice, a prije toga, Vatreni su itekako živnuli s dva gola i preokretom na 2:1 ranije u drugom poluvremenu.

‘Vidjet ćemo što moramo popraviti’

“Napravit ćemo analizu i vidjet ćemo što moramo popraviti. Sigurno da nismo zadovoljni ulaskom u utakmicu i da ćemo nešto morati promijeniti da nam se ne dogodi da opet ‘jurimo’ rezultat. Šteta što smo se povukli i dopustili Albaniji da nam zabije gol”, pričao je Modrić nakon utakmice protiv Albanaca.




Što se tiče odgovora na pitanje tko treba početi protiv Italije, to je bila tema i drugdje. Među ostalima, svoj pogled dao je Joško Jeličić, poznati komentator, a ranije i poznati igrač sredine terena, koji je imao jasnu poruku govoreći o Luki Modriću i Marcelu Brozoviću u studijskoj emisiji HTV-a.

“Imamo sadašnjost i budućnost, to je bilo drugo poluvrijeme. Treba stvari nazvati pravim imenom. Utjecaj Luke Modrića mora biti puno veći izvan travnjaka nego na travnjaku”, izrazio je Jeličić svoj stav o kapetanu Vatrenih, a potom se usmjerio na Marcela Brozovića, koji u klupskim vodama više nije u Europi, već igra u manje zahtjevnoj konkurenciji u Saudijskoj Arabiji.

Poznati Hrvat uputio oštru kritiku Daliću: ‘Ma to me je baš najviše razočaralo’

‘Vidjelo se koliko ‘Broz’ kasni’

“Što se tiče ‘Broza’, žao mi je da se doveo na ovu razinu, a ima isti broj godina kao Andrej Kramarić koji je bio naš najbolji igrač danas”, pričao je Jeličić, iako je s brojem godina i promašio s obzirom na to da je Kramarić od jučer 33-godišnjak, a Brozović je u studenom proslaviti 32. rođendan.

Jeličić nije štedio riječi govoreći o sadašnjoj Brozovićevoj igri. “Vidjelo se koliko ‘Broz’ kasni, žao mi je što nema više te visoke ambicije”, poručio je poznati komentator i bivši igrač u svojoj analizi na HTV-u. Potom se vratio i na Luku Modrića.

“Luka na ovoj razini ne može svaka tri ili četiri dana igrati utakmice. Lukino je pravo reći da nema poštede ako želi igrati, ali onda nema poštede ni u ovoj analizi”, smatra Joško Jeličić, koji je dodao da Dalića sada čekaju važne i teške odluke prije utakmice protiv Italije.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.