Screenhsot: X

Evo koliko je Hrgović zaradio usprkos teškom porazu, dobar je iznos pospremio u džep

Autor: K.I.

Najveću borbu dosadašnjeg dijela profesionalne karijere Filip Hrgović željet će zaboraviti. Na stolu je bio privremeni pojas IBF-a i vjerojatna borba protiv Anthonyja Joshue, ali priliku je zgrabio Britanac Daniel Dubois.

On je u Rijadu tehničkim nokautom u osmoj rundi nanio Hrvatu prvi poraz u 18. borbi i dodatno mu otežao ambicije u lovu na titulu u teškoj kategoriji. Od samog početka krenula je žestoka razmjena udaraca s obje strane. Hrgović je zadavao više udaraca Duboisu u prvih šest rundi, ali činilo se da ih Britanac bolje podnosi.

S druge strane, Hrvatu se otvorila posjekotina na oku već u drugoj rundi. To mu je zadavalo probleme tijekom samog meča, a kasnije se Hrgoviću nakon udaraca Duboisa otvorila posjekotina i iznad drugog oka. Na koncu sedme runde Hrvata je spasilo zvono, ali u osmoj mu nije bilo spasa. Sudac je pozvao liječnika koji je procijenio da Hrgović zbog zadobivenih ozljeda nije u stanju nastaviti meč.




Nije mu najveća zarada

Nakon meča Hrgoviću ostaje veliko razočaranje nakon najvećeg meča u karijeri, a teško će mu raspoloženje popraviti i zarada. Naime, inkasirao je nešto više od 300.000 eura, odnosno 37.5% zarade od meča. S druge strane, Dubois je u džep pospremio nešto više od 500.000 eura.

Iako je ulog bio privremeni pojas prema IBF-u za Hrgovića ovo nije najveća zarada u karijeri od pojedinog meča. Nakon borbe protiv Zhileija Zhanga u kolovozu 2022. godine zaradio je malo manje od 400.000 eura, kao i nakon pobjede protiv Demseyja McKeana u kolovozu 2023. godine.

Duboisu ovakva zarada isto nije najveća u karijeri. Nakon poraza od Oleksadra Usyka u kolovozu 2023. godine u džep je pospremio oko dva milijuna eura, slično kao i tri godine ranije u meču protiv Joea Joycea kojeg je također izgubio.




Okršaj najvećih promocija

Podsjećamo, hrvatski boksač je u Rijadu nastupio na priredbi pod nazivom ‘Queensberry vs Matchrom: 5v5’. Bio je to okršaj dviju velikih svjetskih boksačkih promocija, Matchroom Boxinga na čijem je čelu Eddie Hearn te Queensberry Promotionsa kojeg vodi Frank Warren. Hrgović je bio u Hearnovom timu.

U Srbiji ga ponizili, pa je prelomio i otišao u Hrvatsku: Stigao u turbulentno vrijeme

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.