Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Evo koliko je Hrvatska zaradila na Euru, nastup je bio za zaborav

Autor: GIŠ

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u srijedu u domovinu, a Vatreni su sletjeli u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman, gdje ih je dočekala skupina navijača, pokazavši time kako su uz njih i kad su najbolji i kada su među najgorima.

Rezime našeg Eura može se svesti na dva kasna gola naših protivnika i nepotrebni debakl proti Španjolske, koji je zapravo nekako usmjerio cijeli Euro prema negativnim tonovima, što je na kraju rezultiralo nesretnim remijem protiv Albanije i potom Italije.

Uz debakl u grupi jednako tako neće biti zadovoljni niti u HNS-u, koji je sigurno očekivao nekoliko milijuna eura od UEFA-e na ovom Europskom prvenstvu, no krovni savez našeg nogometa ovog puta morat će se zadovoljiti samo mrvicama sa stola.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Za zaborav

Na Europskom prvenstvu u Njemačkoj pobjeda u skupini donosila je milijun eura, remi pola milijuna, dok je prolazak skupine i plasman u osminu finala honoriran s milijun i pol eura. Vrlo lako matematikom možemo zaključiti kako su naši Vatreni inkasirali milijun eura za dva remija u skupini i to je to.

Ako još pridodamo 9.25, milijuna, koliko je HNS dobio za plasman na Euro, naš savez je uprihodio ukupno 10.25 milijuna eura, što nije baš toliko malo, ali cijeli boravak u Njemačkoj i sve ostalo košta.

Primjera radi Slovenija, koja se po prvi put u povijesti plasirala u drugi krug nekog međunarodnog natjecanja zaradila je tri put više od Hrvatske, s tri remija i plasmanom u osminu finala, momci Matjaža Keka njihovom savezu priskrbili su tri milijuna eura.




Evo što čeka Hrvatsku nakon razočaranja na Euru, jedna stvar bit će ključna




Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.