Izvor: Instagram

Zaboravite na Talijane i Nizozemca, nitko nije nanio toliko boli Hrvatima kao ovi ljudi

Autor: Z.S.

U posljednjem trećem kolu skupine B na Euru hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 (0-0) protiv Italije što će izabranike Zlatka Dalića vrlo vjerojatno udaljiti od osmine finala prvenstva. U 55. minuti Luka Modrić je doveo Hrvatsku u vodstvo te je minimalnih 1-0 stajalo sve do 98. minute. Tada je za 1-1 pogodio Mattia Zaccagni čime je Italija osvojila drugo mjesto u skupini i osigurala subotnji meč osmine finala protiv Švicarske.

Hrvatska je zauzela treće mjesto u skupini s dva boda te mora čekati rasplet u drugim skupinama. No, u ovom trenutku vrlo su male šanse da se Hrvatska nađe među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije koje idu prema osmini finala. A kao dežurni krivac ovakvog raspleta utakmice isplivao je Nizozemac Danny Makkelie. Ovaj sudac jako zamjerio hrvatskim navijačima i preko noći je postao jedan od najomraženijih likova.

Nije Makkelie odmah dosudio jedanaesterac za Hrvatsku iako je igranje rukom bilo više nego očito, ali ti je intervenirao VAR, pa potrebe za dodatnim raspravama nije bilo. Ono oko čega se itekako može raspravljati su silni žuti kartoni (6) koje je pokazao hrvatskim igračima, dok je istovremeno Talijanima dopuštao prljavu i grubu igru. A ono najspornije u cijeloj priči svakako je osam minuta sudačke nadoknade koje je pokazao. A Hrvatska je gol za 1:1 primila u posljednjoj, osmoj minuti dodanog vremena.

Sjećanje na Tursku

No, to je sada sve prošlost, a da će se teško preboljeti utakmica s Italijom, dokaz su i izjave Antona Samovojske i Vikija Ivanovića u analizi. Obojica su se s gorčinom prisjetili najbolnijeg poraza Vatrenih u povijesti. Naime, nezaboravna je utakmica s Eura 2008., kada je Turska slavila nakon jedanaesteraca i izborila polufinale turnira poslije prave drame.

Na tom Europskom prvenstvu kojem su domaćini bili Austrija i Švicarska, u četvrtfinalnoj utakmici na stadionu Ernst Happela u Beču, Hrvatska je bila nadomak pobjede u produžecima, no Turke je spasio gol Semiha Senturka u drugoj minuti sudačke nadoknade, nakon što je već bila istekla 120. minuta.

Vaha detektirao što je presudilo Vatrenima: ‘Ekipa koja je to radila je izgubila’




Turci dobro pamte tog junaka, a pamti ga i Hrvatska u večeri punoj boli za momčad koju je vodio Slaven Bilić. Trebalo je to biti veliko slavlje, a ispala je katastrofa u situaciji u kojoj se Vatrenima otvarao napad na europski naslov. Mnogi dobro pamte, a među njima je i Ivan Klasnić, tadašnji jaki hrvatski adut u napadu, koji je u 119. minuti zabio gol za 1:0 za Vatrene. Činilo se da će taj gol biti slavljenički, nije ispalo tako jer su se Turci nekako izvukli.




Javio se Klasnić

A turski junak iz te noći, Semih Senturk, prije nekoliko je mjeseci na Instagramu objavio fotografiju sa suigračima koji su nanijeli Hrvatskoj jedan od najtežih poraza. Zanimljivo, u komentarima se javio Ivan Klasnić. Napisao je samo jednu riječ: Cool!

Sastavi s utakmice:
Hrvatska: Pletikosa – Ćorluka, R. Kovač, Šimunić, Pranjić – Srna, N. Kovač, Modrić, Rakitić – Kranjčar – Olić.

Turska: Rüstü – Hakan Balta, Asik, Gokhan Zan, Altintop – Mehmet Topal – Arda Turan, Sanli Tuncay, Sabri Sarioglu – Nihat, Kazim Kazim.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Semih Şentürk (@semihsenturkofficial)

Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.