Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Za Vatrene igrao, sad spušta Talijane: ‘Skoro uvijek smo najbolji, ovo je situacija kad ne padamo’

Autor: Ivor Krapac

Hrvatska je kroz godine imala puno igrača i trenera koji su ostavili trag u Italiji, a u obje kategorije pripada nekadašnji hajdukovac i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Jurić, koji je posljednju epizodu u hrvatskom prekomorskom susjedstvu imao na klupi Torina, iz kojeg je ovog vikenda i službeno otišao.

Jurić je bio kandidat za klupu Hajduka prije nego je došlo do zastoja u pregovorima, sada traži novi trenerski posao, a prije nego bude kluba u kojem će nastaviti karijeru, prati što se zbiva na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, što je u Italiji komentirao za tamošnju La Stampu.

“U Hrvatskoj imamo gen za talent. Ima nas manje od četiri milijuna, a uvijek smo najbolji, ili skoro uvijek”, poručio je Jurić u razgovoru za talijanski list, a za Talijane je imao i upozorenje koje ih spušta uoči sutrašnjeg susreta s Vatrenima u trećem kolu u skupini u Leipzigu.

Foto: GuliverImage/Imago Sports/Andrea Bressanutti/LaPresse

‘Nije izgledno da ćemo zakazati’

“Ako dođe do toga da smo na raskrižju, nije izgledno da ćemo doživjeti pad. Za nas, sada je nekoliko sati daleko od dolaska na raskrižje. Jednostavno moramo pobijediti”, poručio je Jurić kako u pravilu stoje stvari s Hrvatskom i kako sada stoje stvari s Vatrenima, prije odlučujuće utakmice za prolazak u osminu finala Eura.

Kazao je i što je ključ za Hrvatsku. Nije to tajna ili veliko otkriće. Jurić je pričao o Luki Modriću i o njegovoj ključnoj ulozi dok su Vatreni u akciji na terenu.

“Za nas je Modrić orijentacijska točka. On sve određuje. Ako njemu ne ide, onda se muči i cijela momčad, što se dogodilo u prve dvije utakmice na Europskom prvenstvu”, rekao je donedavni trener Torina o hrvatskom reprezentativnom kapetanu, s naglaskom na njegovu ulogu koja je presudna i na velikom turniru u Njemačkoj.

Hrvatska može uzdrmati ozbiljne planove Srbije, susjedi ovo nikako ne žele




Talijani ga iznenadili

U razgovoru za La Stampu, Jurić je govorio i kako je vidio igru Talijana. Kazao je da ga je iznenadila njihova predstava u porazu od Španjolaca. “Nisam očekivao da će to biti s tako malo agresivnosti. Ništa nije na to upućivalo u tom smislu. Protiv Albanaca ste radili dobro”, bila je poruka poznatog trenera i nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca za Talijane.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.