AP Photo/Antonio Calanni / Guliver Image

Za četiri godine Piksi je od Srbije uzeo silno bogatstvo, susjedi ga usporedili s Dalićem

Autor: K.I.

Nakon ispadanja Srbije s Europskog nogometnog prvenstva nakon faze natjecanja po skupinama u srpskim medijima krenuli su sa žestokim kritikama na račun srpskog izbornika Dragana Stojkovića ‘Piksija’.

Po povratku u Srbiju iz Njemačke i slijetanju na aerodrom Nikola Tesla Stojković je, između ostaloga, rekao: “Vidite, ja volim svojim zemlju zaista. Ali, vidite, ne držim se ja kao pijan plota. Niti ja živim od ovog posla… Volim raditi za svoju zemlju, volim pomagati. Zvali su me prije tri godine kada su bili problemi, pa sam ih riješio.”

Takva izjava mnogima nije najbolje sjela, pa su mu mnogi za zlo uzeli činjenicu da je od Nogometnog saveza Srbije tijekom godina izvukao velike novce. Tako Kurir u tekstu pod naslovom: “Teško pretvaranje! Piksi ne živi od posla izbornika i voli pomagati, a za četiri godine je uzeo više od 7.5 milijuna eura od države” piše koliko je točno ‘Piksi’ zaradio na račun izborničkog posla na račun plaća, premija i nagrada.

Screenshot/YouTube

Paralela s Dalićem

“Neposredno uoči Eura je u svoj novi ugovor stavio klauzulu prema kojoj će mu se na račun uplatili milijun eura ako dobije otkaz. Toliko je vjerovao u svoj tim i rad da mu je ova klauzula bila potrebna”, piše Kurir.

Povučena je paralela i s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem koji godišnje zaradi 1.5 milijuna eura, dakle svega 100.000 više od srpskog izbornika. “Dalić je Hrvatima donio svjetsko srebro i broncu, a Piksi Srbiji tri jaka boda na velikim natjecanjima. Jasno je tko je bolje prošao”, piše u tekstu.

Za usporedbu, Stojković u usporedbi s ostalim izbornicima reprezentacija koje su nastupile na Euru ima daleko veća primanja od primjerice slovenskog izbornika Matjaža Keka (300.000 eura), gruzijskog izbornika Willyja Sagnola (200.000 eura) ili primjerice danskog izbornika Kaspera Hjulmanda (1.1 milijun eura). Svi spomenuti izbornici sa svojim su zemljama izborili drugi krug Eura u Njemačkoj.

Potresna priča s Eura: ‘Silvija nam je pomogla da zabijemo Hrvatskoj u zadnjim sekundama’







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.