Foto: GuliverImage/AP Photo/Manu Fernandez

Oproštaj njemačke legende: S Modrićem skoro sve osvojio, a na kraju tuga

Autor: GIŠ

Utakmica četvrtfinala Europskog prvenstva u Njemačkoj, ispostavilo se kako je bila i zadnja u velikoj karijeri Tonija Kroosa, koji se porazom protiv Španjolske u Stuttgartu od 2:1, oprostio od aktivnog igranja nogometa.

Sigurno je san Tonija Kroosa bio završiti karijeru okrunjen europskom krunom i u reprezentativnom nogometu, isto kako se prije nešto više od mjesec dana od Real Madrida oprostio kao prvak Španjolske i osvajač Lige prvaka.

No na putu takvom oproštaju stajali su Dani Olmo i Španjolska, a ono po čemu će ostati zapamćen Kroos u četvrtfinalnoj utakmici je dvostruki prekršaj nad Pedrijem, kojeg je uspio onesposobiti na samom  početku utakmice, ali tada je ušao Olmo.




Velika karijera

Kroos je dijete Bayerna iz Munchena, za koji je nastupao još od juniorskih dana, ali iz nekog razloga nisu ga baš previše cijenili u bavarskoj prijestolnici pa je proveo i sezonu na posudbi u Bayeru iz Leverkusena, onda je 2014. godine prešao u Real Madrid, a ostalo je povijest.

Kroos je postao dio jednog od najboljih trija u sredini terena u povijesti Real Madrida, ali i nogometa, zajedno s Lukom Modrićem i Casemirom, a Toni je nastavio berbu trofeja koju je započeo još s Bayernom.




Tako je legendarni Nijemac u svojoj karijeri osvojio šest puta Liga prvaka, četiri puta La Ligu, triput Bundesligu, osvojio je i tri DFB Pokala, jednu Copu del Rey, pet puta je osvojio UEFA Superkup, četiri Superkupa Španjolske, jedan DFL Superkup te jedno Svjetsko prvenstvo s njegovom Njemačkom.

Gurao je Jugoslaviju, a onda se vratio kući: Hrvat je radio čuda, a ovo se ne zaboravlja

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.