Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Vatreni otvoren o padu protiv Albanaca: ‘Teško nam je bilo donijeti pravu odluku na kraju’

Autor: Ivor Krapac

Nije bilo lako hrvatskim reprezentativcima na kraju utakmice protiv Albanije. Pobjeda je već praktički bila u rukama, no primljeni gol u petoj minuti sudačke nadoknade donio je Albancima bod s 2:2 na kraju susreta. Ante Budimir sve je sažeo s nekoliko ključnih stvari.

“Rezultat 2:2, jedan bod, naravno da ostaje žal da nismo bili kapacitet izdržati tih 10 minuta. Imaš 2:1, okrenuo si, možda treba umrtviti protivnika i čekati da utakmica završi, ali želiš zabiti i treći gol, ‘dokrajčiti’ protivnika. Između te dvije želje, nije ispalo onako kako smo htjeli”, rekao je u izjavi na HTV-u.

“Albanci su bili u gol šansi u prvom poluvremenu, Livaković je odlično reagirao. Svjesni smo ipak da je sve na nama, u trećem kolu protiv Italije moramo odigrati bez padova”, dodao je.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

‘Žal za zadnjih 10 minuta’

“Ostaje žal za zadnjih 10 minuta, nekad je teško donijeti pravu odluku u tom momentu. Sada nas čeka drugo finale, moramo gledati dalje”, zaključio je Budimir.

Lovro Majer djelovao je još potištenije od Budimira. “Tužni smo i razočarani. Oni su zasluženo vodili, odigrali su bolje prvo poluvrijeme, ali onda smo okrenuli i trebali smo dobiti. Dominirali smo u drugom poluvremenu, zaslužili smo ta dva gola, sada smo razočarani, ali još ništa nije gotovo”, rekao je.

“Bit će teško, ali još uvijek možemo proći grupu”, dodao je Majer u svojoj prvoj reakciji nakon utakmice.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Kramariću pokvareno rođendansko slavlje

Andrej Kramarić bio je strijelac, danas je i rođendanski slavljenik, ali slavlja ipak nije bilo nakon što je pobjeda pobjegla iz ruku. “Što reći, hvala na čestitki za rođendan, ali bio bih sretan da su sva tri boda. To je nogomet, primiš gol u zadnjim sekundama, žalim za tim da nismo riješili utakmicu trećim golom, pa da gledamo i na gol-razliku”, rekao je Kramarić.




“Nismo to zabili, primili smo, bilo je 2:2, sada je zadnja utakmica takva da se moramo ‘baciti na glavu’. Bili smo puno puta u takvim situacijama, vjerovat ćemo u sebe, kao što smo vjerovali danas kada smo napravili preokret”, dodao je.

“Talijani su možda i najjači u ovoj grupi, bit će za***ana utakmica, ali borit ćemo se do kraja”, zaključio je Kramarić u svojoj prvoj reakciji nakon susreta.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

‘Veliko razočaranje’

“Veliko je razočaranje veliko. Činilo se da je pobjeda naša, a onda smo je izgubili. Dogodila se njihova kontra, to se ekipi kao što je naša ne bi smjelo dogoditi, to smo morali privesti kraju”, rekao je Luka Sučić, čiji je udarac prethodio autogolu Albanaca za hrvatski preokret na 2:1.




“Drugo poluvrijeme smo igrali bolje, to je putokaz za Talijane. Možemo ih svladati, vjerujemo u naše kvalitete, ako ćemo igrati kao u drugom dijelu, siguran sam da ćemo ih pobijediti”, dodao je Sučić.

Odmah nakon utakmice, svoj prvi dojam iznio je i Martin Baturina, još jedan mladi hrvatski adut koji je ušao u drugom poluvremenu. “Bila je prava drama, zanimljiv nogomet, žao mi je što nismo izvukli pobjedu. Počeli smo igrati dobro, ali došao je taj njihov gol, rezultat je na kraju realan.”

‘Protiv Talijana bez kalkulacija’

“Nisam još bio u svlačionici, nadam se da su dečki svjesni da i dalje sve ovisi o nama. Podrška je bila sjajna, hvala navijačima. Protiv Talijana nam je u igri samo pobjeda, možda je i bolje tako, da neće biti nikakvih kalkulacija”, dodao je Baturina.

Evo što znači ovaj remi s Albancima, sad se situacija baš jako komplicira

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.