Screenshot: Youtube

U Srbiji ostali u potpunoj nevjerici: Igrači odbili premije, ali su u Savezu uzeli silne novce

Autor: K.I.

Srpska nogometna reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon natjecanja u skupini. Bili su smješteni u skupinu C zajedno s Engleskom, Danskom i Slovenijom i osvojili su dva boda i završili posljednji.

Nakon takvog epiloga na udaru kritika očekivano su se našli izbornik Dragan Stojković ‘Piksi’ i igrači, a očekuju se i brojne promjene u Nogometnom savezu Srbije (FSS). Dosad je pala jedna ostavka, ona potpredsjednika saveza Branislava Nedimovića koji je javno potvrdio svoj odlazak kao moralni čin.

Odlazak je najavio i generalni tajnik Jovan Šurbatović kojeg se smatra glavnim krivcem za fijasko s avionom s hrvatskom zastavom s kojim je letjela srpska reprezentacija, ali zasad ne podnosi ostavku, kako navodi Telegraf, iz financijskih razloga, te čega da bude razriješen.

AP Photo/Ariel Schalit / Guliver Image

Pobrali su velike novce

“Šurbatović je na ovoj poziciji zarađivao ozbiljan novac posljednjih godina, kao i ostatak ekipe na čelu Saveza. Samo od premija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru Šurbatović, Bjeković i Dika Stojanović su dobili 340.000 evra. Tada je Šurbatović kroz pritiske na medije uspio zataškati aferu da je dobio tri puta veći novac od onog kojeg su dobili nogometaši za plasman u Katar, a nije prošao loše ni od premija za plasman na Euro”, piše Telegraf.

Srpski dnevnik tvrdi kako je Šurbatović čak i za ovogodišnji Euro dobio premiju od 100.000 eura, kao i njegovi suradnici Nenad Bjeković i Stevan Stojanović. Tvrdi se i da je direktor reprezentacije Miroslav Tanjga dobio 50 tisuća eura, a financijska direktorica FSS-a 45 tisuća.

Sami srpski nogometaši su se, pak, odrekli premija u ime kuhara, čistačica, ljudi koji održavaju terene i ostalih radnika u FSS-u. Njihove su premije trebale iznositi od 100.000 eura pa na niže, ovisno o tome koliki je tko imao doprinos.

Dalić je povukao hrabar potez: Hrvatska je podijeljena oko toga, teže mu je nego ikad prije







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.