Guliver Image

Srbi imaju novu ‘žrtvu’, nastavlja se veliki lom: ‘Ma trebalo ga je potjerati kući’

Autor: I.K.

Završetak puta na Euru u Njemačkoj je za neke reprezentacije koje su ispale donio jasnu situaciju za nastavak puta na klupi, tako je i s Hrvatskom koju će i dalje voditi Zlatko Dalić, no takve jasne slike još uvijek nema u Srbiji. U fokusu je Dragan Stojković. Priča se o statusu legendarnog Piksija na klupi nakon što je Srbija na Euru imala dva osvojena boda i bila je posljednja u skupini s Engleskom, Danskom i Slovenijom, a za sada, taj status ostaje nejasan.

Mnogi portali u Srbiji su prošlog tjedna već prekrižili Stojkovića objavljujući da više neće biti na klupi tamošnje reprezentacije, međutim, nove informacije govore da Nogometni savez Srbije neće raspravljati o Piksijevoj smjeni na dolazećoj sjednici svojeg Izvršnog odbora. Sjednicu će ovog tjedna obaviti telefonski, a za sada, najave govore da se neće pričati o razlazu s izbornikom.

Poznato je da bi Nogometni savez Srbije za smjenu Stojkovića morao platiti veliki iznos, spominje se odšteta od milijun eura koja bi pripala Piksiju, a u takvoj situaciji, on ne želi sam otići s klupe reprezentacije. Nada se ostanku, a u priču pritom ulaze čelnik Nogometnog saveza Srbije Dragan Džajić, bivši as s terena, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, s kojima bi Stojković volio pričati i ponuditi svoje argumente za ostanak.

AP Photo/Antonio Calanni / Guliver Image

Nije jedini pod teretom kritika

Stojkoviću u prilog ne ide podbačaj Srbije na velikom turniru u Njemačkoj, a opterećenje mu donose i zategnuti odnosi s nekoliko važnih reprezentativaca. U prvom planu je pritom Dušan Tadić, kapetan reprezentacije, koji je tijekom Eura iskazao svoje nezadovoljstvo već nakon prvog kola i poraza s 1:0 u korist Engleske.

Tada je igrao u posljednjih pola sata, a nakon završetka utakmice, u programu RTS-a pričao je da može dati više s pravom prilikom na terenu, s jasnom porukom u smjeru izbornika. Stojković je nedugo nakon toga na konferenciji za novinare kazao da takav Tadićev istup nije dobar, a sada, kapetan reprezentacije Srbije je u fokusu i u nekoliko novih reakcija. Jedna od njih odnosi se na njegovu igru prije Eura.

Sa svojim pogledom, javio se Dejan Savićević, nogometna legenda iz Crne Gore, as s terena koji je u nekadašnjoj Jugoslaviji u klupskim vodama postao poznat kao igrač Crvene zvezde. Gostujući u emisiji Sport Light, Savićević se dotaknuo i Tadića, govoreći kako mu je izgledao dok su se Srbija i Crna Gora susrele u kvalifikacijama za Euro.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

‘Rekao sam mu pronađe drugo rješenje’

“Poslije naše utakmice u Podgorici govorio sam Piksiju, rekao sam mu da treba razmišljati o tome da mu se zahvali, da pronađe drugo rješenje. Da je tu utakmicu pogledao kući kako je odigrao u Podgorici, bio je najslabiji od 20 ili više igrača, da nije ušao Vlahović i da nismo imali peh, da li je ili nije bio faul, Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu”, pričao je Savićević o tome kako mu je izgledala igra Dušana Tadića.




“Ne znam zašto bi se Tadić ljutio ako mu je Piksi rekao da će početi drugu utakmicu i da mu treba svjež, što je bila Piksijeva izjava. On u 36. godini daje izjavu da je najbolji i najspremniji… Ja sam završio karijeru s 35 godina, znam kakav sam bio kad sam završavao karijeru i nikad to ne bih izjavio, s 25 godina da, ali s 35 bih šutio i bio bih sretan ako sam u krugu reprezentacije”, nastavio je Savićević.

“Piksi je pogriješio da mu se nije zahvalio prije ovog Europskog prvenstva i pored svih tih rekorda koje je ganjao i trebao oboriti, dodao je Savićević, koji je za Tadićeve riječi na račun izbornikove odluke bio baš oštar, bez puno ustezanja. Pričao je kako bi on postupio da u njegovoj momčadi Dušan Tadić izvede nešto takvo.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Slao bi ga kući

“Ja bih ga vratio kući u Beograd lagano”, bila je reakcija crnogorske nogometne legende, a na sličan način, bez puno ustezanja, o Tadiću je govorio i nogometni menadžer Miroslav Nestorović. Riječi s kojima je Dušan Tadić izašao u javnost nakon poraza Srbije od Engleza nazvao je – glupima.




“Tadić sam za sebe kaže da je najbolji. Da sam ja izbornik, iste sekunde bih ga zamolio da napusti reprezentaciju jer sve dalje nema svrhu. Da on kao nešto objašnjava, zašto je to rekao, da je to bilo pod emocijama, da je bio ljut… Pa svi su emotivni, Europsko prvenstvo je bilo u tijeku. Nisi u stanju biti kapetan s tim glupavim izjavama. Doviđenja, idi kući!” pričao je srpski nogometni menadžer, čiju je reakciju objavio srpski Kurir.

Poznati Bosanac poderao Vatrene: ‘Ma Hrvate prati sreća od Rusije, moralo se okrenuti’

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.