Foto: Guliver image

Turski predsjednik ogorčen zbog kazne: ‘Pita li se itko zašto njemački nacionalni dres ima orla’

Autor: GIŠ

Veliku buru u Turskoj izazvala je kazna njihovom nacionalnom heroju Merihu Demiralu, koji ih je s dva gola protiv Austrije odveo u četvrtfinale Europskog prvenstva u Njemačkoj, u kojem će se u nedjelju susresti protiv Nizozemske u Berlinu.

Podsjetimo, Demiral je kod oba pogotka rukama pokazao simbol ‘Sivih vukova’, pokreta koji promovira desničarsku ekstremističku ideologiju koja vjeruje u superiornost turske rase, a UEFA ga je zbog tog poteza kaznila s dvije utakmice ne igranja, što je razljutilo i turskog predsjednika Erdogana.

“Naše Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je svoje službenike te se poduzimaju potrebni koraci. Idemo pobjedom napustiti teren i proći u sljedeći krug. Ako se ne dogodi nešto izvanredno, odlučili smo otići na utakmicu,” prenose turski mediji predsjednikovu izjavu.

Pokazao uzbuđenje




Erdogan je poručio kako ga je sukob oko vučjeg pozdrava i potaknuo da prisustvuje susretu četvrtfinala Eura između Turske i Nizozemske u nedjelju u Berlinu, a on smatra kako je tim gestom Demiral samo pokazao uzbuđenje:

“Pita li se itko zašto njemački nacionalni dres ima orla, a francuski pijetla? Merih je tom gestom pokazao svoje uzbuđenje”, rekao je još oko tog incidenta turski predsjednik Erdogan.

Tursko ministarstvo vanjskih poslova smatralo je pokretanje postupka protiv njega neprihvatljivo i kako je riječ o ksenofobiji. Rad ‘Sivih vukova’ zabranjen u Francuskoj, dok se njihovi simboli ne smiju se koristiti u Austriji, a u Njemačkoj su pod posebnim nadzorom.




Potez ikone Jugoslavije izazvao je nevjericu, a od svih zemalja bivše države Hrvatsku izdiže iznad svih

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.