Screenshot: TV Prva

Daliću se klanjao, a sad udara po svojim Srbima: ‘Nije to igrao otkad ga je majka rodila’

Autor: I.K.

Pljušte reakcije na utakmicu u kojoj je Engleska na početku puta na Euru u Njemačkoj s puno muke došla do pobjede nad Srbijom, s 1:0 u Gelsenkirchenu. Među komentarima, posebno živopisan bio je onaj u programu RTS-a, a imao ga je poznati nogometni komentator Rade Bogdanović, bivši igrač, poznat po svojim riječima dok komentira nogometna zbivanja.

Ovog puta, za Bogdanovića je poslije poraza Srbije od Engleza u fokusu bila uloga koju je izbornik Dragan Stojković protiv Engleza dao Dušanu Vlahoviću. Klasični napadač nije igrao na svojoj uobičajenoj poziciji, a Rade Bogdanović to nije mogao shvatiti.

“Vlahović prvi put u svojem životu otkad ga je majka rodila igra po desnoj strani. On je centarfor, zabio je 16 golova, a igra po desnoj strani”, čudio se poznati glas i lik u studiju RTS-a, komentirajući na poluvremenu susreta što je to srpski izbornik smislio za utakmicu protiv Engleske.

‘Vidjeli ste kako smo primili’

“Već imaš tu Živkovića koji igra lijevom nogom, nedostaje ti igrač u sredini, vidjeli ste kako smo primili prvi gol. Ono je jako jednostavno, da igrač prođe kroz cijelu sredinu, a pretrči 30 metara i da svi gledaju u loptu, ne u igrača”, dodao je Bogdanović, spominjući trenutak u kojem je Jude Bellingham zabio za 1:0 u 13. minuti, što se pokazalo odlučujućim za pobjedu Engleza.




Poznati nogometni komentator je još jednom pokazao koliko je otvoren dok priča o utakmicama, bilo Srbije, bilo drugih reprezentacija. Rade Bogdanović je takav bio i preklani, hvaleći posao koji je obavio Zlatko Dalić predvodeći hrvatsku reprezentaciju s klupe na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Tada su odjeknule Bogdanovićeve riječi kojima se klanjao hrvatskom izborniku nakon što su Vatreni u četvrtfinalu u Katru poslije raspucavanja s 11 metara izbacili veliki Brazil. Istaknuo je što je Dalić napravio Brazilcima u velikom danu za Hrvatsku.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

‘Dalić je nogometni mudrac’

Moram vam reći, Dalić je nogometni mudrac i pokazao je Europi kako se vodi utakmica u ovoj fazi i na ovom nivou. Možda je podcijenjen u medijima, ali pokazao je kako se igra protiv ‘velikih'”, govorio je poznati srpski nogometni komentator o poslu koji je obavio hrvatski izbornik.




“Brazil je igrao s igračem manje, Neymarom. Kod mene je matematika jača strana, a on je imao osam izgubljenih lopti i četiri padanja. Imali su Brazilci nesreću da se oporavio, on usporava igru i voli kad je u centru pažnje. Dalić ih je zatvorio do te mjere da su imali samo polušanse”, dodao je Bogdanović dok je preklani pričao nakon utakmice Hrvatske i Brazila.

“Na kraju, mogu im samo čestitati. Voditi reprezentaciju zemlje od tri i pol milijuna stanovnika, a toliko ima favela u Brazilu…”, zaključio je Rade Bogdanović u svojem stilu dok je preklani komentirao veliki uspjeh Vatrenih protiv Brazilaca, koji su se nadali napadu na naslov u Katru.

Albanac u odijelu provocirao srpske navijače: ‘Tražimo hitnu reakciju, uvrijedio je Srbiju’

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.