Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska opet pobjegla Srbima, ovo je pokazalo nadmoć Vatrenih

Autor: GIŠ

Hrvatska nogometna reprezentacija završila je neslavno svoj nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, kada su Vatreni u tri susreta osvojili samo dva boda i tako prokockali veliku šansu generacije, koja im se otvarala u našem dijelu ždrijeba od osmine finala.

Ono što zapravo najviše boli je činjenica kako Hrvatska nije nadigrana, čak niti od Španjolske koja nas je dobila na otvaranju s 3:0, ali taj dan Španjolcima je ulazilo sve, tri od četiri pokušaja, dok naših šest nije našlo put mreže. Posjed lopte isto tako bio je na strani Hrvatske u sva tri meča u našoj skupini, a sveukupno smo trenutno četvrta reprezentacija na Euru po udarcima prema golu, treća po napadačkim, a druga po obrambenim akcijama, peta po točnim dodavanjima, dok su Vatreni napravili 46 prekršaja, tri manje od prvih Austrijanaca.

Prvi su na toj ljestvici Nijemci, koji su ukupno uputili 57 udaraca prema suparničkim vratima, a u to se računaju pokušaji unutar okvira gola, van okvira gola i blokirani udarci. Iza Njemačke su Francuzi pa Španjolci, dok je Hrvatska na četvrtom mjestu s 42 pokušaja, isto koliko ima i Danska. Tako su Vatreni u tri susreta ukupno u okvir gola gađali 14 puta, 16 puta lopta nije išla u okvir gola, dok je 12 udaraca naših igrača blokirano.

Srbi niti blizu




Eto statistički nismo loši, u posjedu nismo loši, po udarcima nismo loši, ali idemo doma, isto kao i reprezentacija Srbije, koja je također skupila dva boda, ali ima bolju gol razliku od Hrvatske, no statistika je našim istočnim susjedima porazna.

Tako su mediji iz Srbije krenuli secirati Dragana Stojkovića Piksija, a Kurir se pita: ‘PIKSI, OBJASNI OVO! PONIŽAVAJUĆE: Evo koliko šutova je imala Srbija na cijelom Europskom prvenstvu! SJEDITE, PRIJE NEGO ŠTO PROČITATE!’, vrište iz Kurira, a imaju i zašto.

Srbija je naime tijekom cijelog Europskog prvenstva, znači na tri utakmice uputila ukupno 26 šutova prema golu, od toga ih je šest išlo u okvir gola, osam van okvira, dok je 12 udaraca Orlova završilo u bloku. Najgora reprezentacija ovog Eura je ona Škotske, koja je u tri utakmice uputila ukupno 16 šutova, od toga tri u okvir gola i sedam van njega, dok su im ostali pokušaji bili blokirani.




Evo što čeka Hrvatsku nakon razočaranja na Euru, jedna stvar bit će ključna

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.