Screenshot

Srbi ugledali ‘bratsku’ poruku na tribinama, pojavila se na neočekivanom mjestu

Autor: I.K.

Borba za ulazak u četvrtfinale Eura u Njemačkoj je jučer u Gelsenkirchenu donijela teško izvlačenje reprezentativaca Engleske protiv Slovaka, s prolaskom dalje nakon produžetaka, a svemu je prethodio spas Engleza golom Judea Bellinghama u petoj minuti sudačke nadoknade u ‘regularnom’ dijelu utakmice. Englezi su time došli do 1:1, spasili su se ispadanja, a potom im je gol Harryja Kanea na početku produžetaka osigurao prolazak dalje s 2:1.

Na terenu je bilo jako napeto, a na tribinama, dio pažnje privukla je poruka koja je najviše odjeka imala u Srbiji. Ondje je ubrzo opisana kao bratska, s obzirom na to da je pisalo: “Kosovo je Srbija”. Tako je bilo ispisano na zastavi Srbije na kojoj je bila nacrtana i karta Kosova.

Scena je bila zabilježena na dijelu tribina s navijačima Slovačke, što je u prvi plan stavilo Slovake, iako je okolo bilo i engleskih zastava, pa i ponekog navijača engleske reprezentacije. Usred prijenosa i nakon što je utakmica završena, u Srbiji je na ovo bilo reakcija.

UEFA često reagira

Na političke poruke na tribinama, UEFA u pravilu reagira, a ostaje da vidimo hoće li biti tako i u slučaju ove poruke koja je u Srbiji izazvala pažnju. Reakcija u praivlu dolazi ako bude prijavljeno što se pojavilo ili čulo na tribinama, što je do sada dovodilo i do prijava i do udarca za blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza, zbog poruka za vrijeme utakmica Vatrenih.




U ovom slučaju, u prvom planu je utakmica Engleska – Slovačka u borbi za četvrtfinale Eura, a u fokusu je dio tribina na kojem su se nalazili slovački navijači. Nadali su se pobjedi koja bi bila velika senzacija, do toga nije išlo, no reakciju je izazvala i druga stvar, ona s političkog terena.

Hajka je bila neizdrživa, preko njih se udaralo po Daliću




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.